Google+

Ilan Sor, unul dintre martorii cheie in dosarul lui Chiril Lucinshi a venit astazi la proces, insa sedinta s-a amanat: s-a imbolnavit judecatorul de caz - VIDEO

Ilan Sor, unul dintre martorii cheie in dosarul lui Chiril Lucinshi a venit astazi la proces, insa sedinta s-a amanat: s-a imbolnavit judecatorul de caz - VIDEO
Embed:

Citat pentru a treia oara in calitate de martor al acuzarii in dosarul lui Chiril Lucinschi, Ilan Sor s-a prezentat astazi in instanta, sedinta insa asa si nu a mai avut loc. De aceasta data s-a imbolnavit magistrata care examineaza cazul. Prezent in instanta, Sor nu i-a spus niciun cuvant lui Lucinschii, a fost scurt in declaratii si cu presa.

 

Ilan SOR, PRIMAR ORHEI: “-Ce aveti de declarat astazi in dosarul lui Lucinschi? -Buna ziua, cum le-am spus si colegilor dumneavoastra, veniti la noi la Orhei, la inaugurarea bradului si va voi spune totul. -De obicei spuneti ca in timpul sarbatorilor nu discutati alte subiecte. -In special dumneavoastra, va voi spune.”

 

 Cu aproximativ o ora inainte de sedinta la care Ilan Sor trebuia sa vina sa depuna marturii in dosarul lui Chiril Lucinschi, judecatoarea Elena Cojocari a plecat de la munca invocand ca se simte rau.

 

Nu este clar ce probleme de sanatate mai exact are aceasta, insa la 13 si 45 de minute cand trebuia sa inceapa procesul, grefiera judecatoarei a anuntat ca sedinta a fost amanata. De comun acord, a fost stabilita urmatoarea sedinta pe data de 13 decembrie. 

 

Chiril LUCINSCHI, FOST DEPUTAT PLDM: “In perioada de cand se examineaza dosarul, pentru prima data se intampla acest lucru. Nu stiu ce pot sa comentez. Imi cresc barba mai departe.”

 

 Potrivit lui Lucinschi, procurorii invoca in instanta ca lui i-ar fi fost intoarsa o datorie dintr-un circuit financiar ilegal, iar datornicul ar fi fost Ilan Sor. Banii ajunsi la fostul deputat PLDM, ar fi fost scosi din BEM, Unibank si Banca Sociala. Ilan Sor a mai fost citat in instanta de 2 ori de catre procurori.

 

Prima oara cand acesta nu s-a prezentat, a invocat ca ar avea treaba la primarie, iar a doua oara si-a motivat absenta prin faptul ca avea o programare la medic pe care nu a putut-o amana. Primarul orasului Orhei, Ilan Sor a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru spalare de bani si escrocherie in proportii deosebit de mari in dosarul BEM.

 

Totusi, pana cand Curtea de Apel nu se va expune, Sor se plimba in libertate. In cazul lui Chiril Lucinschi, pe langa faptul ca este acuzat de spalare de bani in dosarul Bancii de Economii, procurorii il invinuiesc si pentru ca nu ar fi declarat venituri de la doua companii care i-ar apartine. Aflandu-se in arest la domiciliu de jumatate de an, el se declara nevinovat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn