Google+

Cu o intarziere de 4 zile, Chisinaul a imbracat straie de sarbatoare. Pomul de Craciun a fost inaugurat, iar un grup de liberali a protestat chiar langa brad - VIDEO

Cu o intarziere de 4 zile, Chisinaul a imbracat straie de sarbatoare. Pomul de Craciun a fost inaugurat, iar un grup de liberali a protestat chiar langa brad - VIDEO
Embed:

Cu o intarziere de patru zile, pomul de Craciun a fost inaugurat in aceasta seara, in centrul capitalei. Totodata au fost aprinse si luminitele pe strazi. In timp ce Silvia Radu dadea startul sarbatorilor, un grup de liberali si-a scos pancartele si a protestat chiar langa brad.

 

Startul sarbatorii a fost dat de primarul interimar. Silvia Radu a fost singura care a vorbit in fata celor aflati in Piata Marii Adunari Nationale, desi alaturi de ea erau viceprimarii, Nistor Grozavu si Ruslan Codreanu.

 

Cei veniti in centrul capitalei s-au grabit sa faca poze langa pom. 

 

Multi au recunoscut ca au rasuflat usurati, cand au vazut ca pomul adus din Ucraina, care a ajuns cam chel pana la noi, a fost scos din piata. 

 

Pentru ca trebuia sa fie inaugurat inca pe 1 decembrie, unii spun ca au asteptat momentul cu nerabdare. 

 

Odata cu luminitele de pe brad, au fost aprinse si cele de pe strazi.

 

In timp ce primarita sarbatorea, un grup de liberali a protestat cu pancarde in maini, timp de cateva minute, in preajma scenei, spunand ca pomul de Craciun este  unul… oligarhic.

 

Traditional, pomul de Craciun este inaugurat in capitala pe 1 decembrie. Spre deosebire de anii precedenti, de data aceasta, in Piata Marii Adunari Nationale va fi sarbatorit doar revelionul. Alte manifestatii se vor muta pe strada 31 august, asa cum a propus premierul Pavel Filip. Acolo, va fi î targul de Craciun, patinoarul, dar si un brad al Guvernului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn