Guvernul si-a inaugurat bradul, in aceasta seara. Zeci de oameni s-au adunat la targ, ca sa vada cum sunt aprinse lumintele pe pomul de Craciun. La tarabele cu placinte si vin fiert s-au format cozi, iar cei veniti au fost nevoiti sa astepte minute bune. Dupa ce a tinut un discurs pe scena, Pavel Filip a facut o excursie prin targ cot la cot cu...primarita capitalei, Silvia Radu.

Publicat:15.12.2017, 14:47

Numaratoarea inversa a inceput doar dupa ce pe scena a aparut, prim-ministrul, Pavel Filip. In discursul sau, premierul a spus ca targul inaugurat de guvern este parca rupt din orasele europene.

Odata ce au fost aprinse luminitile pe pom, oamenii s-au grabit sa prinda loc la tarabe. Coada a fost la caruselul italian, adus de la Kiev.

O multime de oameni a stat in rand si la patinoarul, de peste 800 de metri patrati, despre care anterior Pavel Filip s-a laudat ca ar fi cel mai mare din tara. Cei veniti s-au grabit sa-si faca loc, intrucat dupa ora 21 costul unui bilet creste de la 25 la 100 de lei.

Oamenii au dat navala si la tarabele cu placinte si bauturi fierbinti.

Si pentru ca au fost multi cumparatori, in mai putin de o ora vinul fiert s-a terminat. Altii si-au cumparat suvenire de Craciun.

La targ a venit si Silvia Radu.

Mai tarziu, primarita a trecut pe la tarabe impreuna cu Pavel Filip si mai multi democrati.

Anterior, organizatorii targului au anuntat ca preturile la bilete pentru diferite distratii au fost subventionate. Adica, jumatate din costul acestora a fost achitata din banii publici. Intrebati anterior despre modul in care au fost selectate firmele care vor presta servicii la targ, organizatorii ne-au spus ca nu a avut loc vreo licitatie. Nici astazi Pavel Filip nu ne-a oferit un raspuns clar. 

Targul de Craciun se va incheia pe 15 ianuarie. In aceasta perioada, cirulatia transportului este sistata, iar soferii sunt nevoiti sa ocoleasca zona. In premiera, in acest an, sarbatorile de iarna s-au mutat pe 31 august, iar PMAN va fi sarbatorit doar revelionul.