Socialistii sunt de astazi in campanie electorala. Dupa ce dimineata au depus actele pentru a se inregistra in cursa pentru referendumul din 19 noiembrie, pana seara au fost si acceptati. PSRM spune ca va umbla din casa in casa pentru a convinge oamenii sa iasa la vot. Deocamdata este primul si singur partid inscris. Potrivit regulamentului, fiecare partid poate face campanie odata cu inscrierea in cursa.

Publicat:12.10.2017, 05:35

Vasile BOLEA, DEPUTAT SOCIALIST: “Vrem sa ajungem din casa in casa la fiecare om sa ii familiarizam si sa ii indemnam pe oameni sa iasa sa spuna un demn nu acestui primar si sa-l trimita in demisie.”

 Socialistii, care sunt si initiatorii referendumului, au depus primii actele la Consiliul Electoral de Circumscriptie.

Vasile BOLEA, DEPUTAT SOCIALIST: “Noi suntem siguri ca cetatenii vor iesi la urnele de vot.”

 Potrivit regulamentului, in campanie se pot inscrie doar partide, nu si candidati independenti.

Dorin CHIRTOACA, PRIMARUL SUSPENDAT AL CAPITALEI: “As fi solicitat probabil numai intalniri cu cetatenii cu prezentarea raportului de activitate pe 10 ani.”

 Chiar daca isi doreste, totusi Dorin Chirtoaca nu va poate discuta cu cetatenii, inca cel putin 30 de zile. Ieri judecatoria Chisinau i-a prelungit mandatul de arest la domiciliu. Avocatii spun ca vor contesta decizia la Curtea de Apel.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, partidele inscrise in cursa electorala nu vor putea cheltui in campanie mai mult de 16 milioane 500 de mii de lei. Anterior, PD, PAS, PUN, PNL si Platforma DA si PL au anuntat ca nu vor participa la referendum.