Google+

Scenariul protestului din fata CSJ. Alegerile locale de la Chisinau, declarate nule

Decizie definitiva. Alegerile locale de la Chisinau, declarate nule. Sustinatorii si simpatizantii PPDA s-au adunat astazi si au protestat ore in sir la Curtea Supreme de Justitie.

 

UPDATE 22:00 Protestul s-a terminat. Maia Sandu si Andrei Nastase au spus ca manifestatiile vor continua si maine. 

 

UPDATE 21:15 E definitiv. Alegerile locale din Chisinau raman INVALIDATE - decizia Curtii Supreme de Justitie. Mandatul primarului ales Andrei Nastase nu a fost validat

 

UPDATE 17:40 Dupa doua ore de examinare, Curtea Suprema de Justitie a respins cererea lui Andrei Nastase de recuzare a magistratului Ion Druta.


Curtea Suprema de Justiite urmeaza sa decida astazi soarta alegerilor invalidate de prima instanta. Sedinta va avea loc la ora 15:30.

 

Primarul ales, Andrei Nastase si lidera PAS, Maia Sandu au anuntat protest in PMAN, de la 15:30.


Acum trei zile, Andrei Nastase a atacat la Curtea Suprema de Justitie decizia Curtii de Apel, de a nu valida alegerile. Intre timp, a fost publicata hotararea motivata luata aseara de magistrati. In document scrie ca live-urile facute de primarul ales in ziua scrutinului sunt o incalcare in masura sa afecteze rezultatele.


Potrivit avocatului lui Andrei Nastase, magistratii ar urma sa se pronunte in trei zile. Intre timp a fost publicata decizia motivata privind mentinerea hotararii primei instante. Dumitrul Pavel sustine ca magistratii de la Curtea de Apel nu si-au motivat concret decizia.


Totodata, avocatul afirma ca judecatorii de la Curtea de Apel au luat in calcul si una dintre contestatiile depusa de socialistii, respinsa de prima instanta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn