Google+

Marea Adunare Centenara, dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, declarata inchisa. Cati oameni au fost in centrul capitalei. Ce spun organizatorii si ce spune politia - LIVE TEXT/GALERIE FOTO/VIDEO

Marea Adunare Centenara, dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, declarata inchisa. Cati oameni au fost in centrul capitalei. Ce spun organizatorii si ce spune politia - LIVE TEXT/GALERIE FOTO/VIDEO
Embed:

Marea Adunare Centenara, dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, a avut loc astazi in Piata Marii Adunari Nationale.

 

UPDATE 14:30: Marea Adunare Centenara, dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, a fost declarata inchisa. La sfarsitul evenimentului, cei prezenti in centrul capitalei au dansat „Hora Unirii”. Organizatorii manifestatiei spun ca in centrul capitalei au fost 100 de mii de oameni, IGP spune ca au fost 7 mii. Cat despre politistii care au asigurat ordinea publica, responsabilii de la IGP nu doresc sa ne dea un numar concret, insa spun ca au fost "suficienti politisti."

 

UPDATE 14:00: Politia a retinut 21 de tineri, care purtau masti pe fata si aveau rucsacuri in spate. Acestia au fost identificati pe o strada din centrul capitalei. Tot oamenii legii spun ca tinerii se indreptau spre manifestatia din Piata Marii Adunari Nationale, incercand sa intre in multime. Acestia au fost dusi la politie, pentru identificare si stabilirea tuturor circumstantelor. Oamenii legii au gasit in ruscsacurile tinerilor masti medicinale, antigaz, pumnal, cutit si bata.

 

 

 

 

UPDATE 13:10: Dorin Chirtoaca, invitat pe scena din PMAN: "Ne vom salva doar realizand reintregirea neamului"

 

 

 

UPDATE 13:04 Fostul presedinte roman, Traian Basescu, pe scena din PMAN. "Moldova este parte a Romaniei, moldovenii sunt cetateni ai Romaniei. Am vazut aici in Piata, copii, familii, militari, intelectuali si toti vrem Unirea. Unirea este cea de care are nevoie si Republica Moldova si Romania. Eu va asigur ca voi ramane alaturi de PUN si voi lupta pentru Unire."

  

 

UPDATE 12:58 Vitalia Pavlicenco, lider PNL, pe scana din PMAN: "Haideti impreuna sa luptam pentru Unire."

 

 

 

UPDATE 12:52 Fostul presedinte roman, Traian Basescu, prezent in centrul capitalei. 

 


 

UPDATE 12:52 Primarul comunei Banceni, Chisinau, Vitalie Salari, pe scena din PMAN: "Sunt de acolo de unde l-am primit pe nepresedintele nostru Dodon."

 

UPDATE 12:50 Primarul din Sadova, Vladimir Susarenco, striga "Unire" pe scena din PMAN.

 

UPDATE 12:45 "Cine spune ca Nordul nu vrea unire?". Oamenii scandeaza "Nodrul vrea unire." La microfon vorbeste primarul comunei Parcova, raionul Edinet, Marcel Snegur.

 

UPDATE 12:40 La microfon primarul satului Puhoi, Petru Frunze, vorbeste despre unire: "Este timpul sa ne ridicam din genunchi si sa infaptuim unirea."

 

 

UPDATE 12:40 "Jos hotarul de la Prut. Dragi politicieni, nu fiti lasi, ridicati mainile pentru unire." Oamenii scandeaza "Nu fiti lasi."

 

UPDATE 12:35 „Daca statul nu vrea sa faca unirea, atunci satul face unirea.” Oamenii scandeaza „bravo” pentru cei care au semnat declaratiile simbolice de unire.

 

UPDATE 12:30 Sute de oameni sunt prezenti cu tricoloare si pancarte pe care scrie "Unire", "Libertate". Oamenii scandează „UNIRE”, "Traiasca, traiasca, traiasca si-nfloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca."


UPDATE 12:17: "Buna ziua si bine ati venit la Marea Adunare Centenara." Mitingul a inceput cu intonarea imnului Republici Moldova, apoi cu cel al Romaniei.

 

UPDATE 12:00 In PMAN rasuna melodii patriotice romanesti.

 

 

 

UPDATE 12:00: Marea Adunare Centenara, dedicata implinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania a inceput. Piata Marii Adunari Nationale este plina cu manifestanti.

 

 

 

 

 

 

UPDATE 11:00 In PMAN au loc ultimele pregatiri, pentru a incepe manifestatia. Zeci de oameni s-au adunat deja in centrul capitalei. Multi au venit cu drapele. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manifestatia este programata sa inceapa de la ora 12:00, in Piata Marii Adunari Nationale din capitala, fiind asteptati peste 100.000 de oameni.

 

Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp, Telegram sau Skype la numarul 079400508.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn