Google+

Valentina Nafornita si Alex Calancea vor canta pentru prima data impreuna. Desi s-au nascut in acelasi sat si au invatat in aceeasi scoala, pana acum nu au colaborat. Gala Generozitatii ii uneste pentru o cauza nobila - VIDEO

Valentina Nafornita si Alex Calancea vor canta pentru prima data impreuna. Desi s-au nascut in acelasi sat si au invatat in aceeasi scoala, pana acum nu au colaborat. Gala Generozitatii ii uneste pentru o cauza nobila - VIDEO
Embed:

Prima sambata din aceasta iarna vine cu o supriza de proportii. Pe doi decembrie, pentru prima data, celebra soprana Valentina Nafornita va canta alaturi de renumitul band al lui Alex Calancea. Cei doi nu au fost niciodata pana acum impreuna pe scena, desi au atatea in comun. S-au nascut in acelasi sat, au copilarit pe acelasi strazi si au invatat in aceeasi scoala de arte.

 

 

Valentina Nafornita si Alex Calancea s-au cunoscut abia vara aceasta la prima repetitie pentru concert, desi drumul lor spre marile scene incepe din acelasi loc.

 

Aceasta mica locuinta care arata ca si casa bunicilor este Scoala de Arte din Cuhnesti. Aceasta a daruit Moldovei doua mari talente. Valentina Nafornita si Alex Calancea au pasit pe aceste scari, ce-i drept in ani diferiti. Au intrat in aceste sali si aici au invatat primele note muzicale.

 

La intrare, pe panoul de onoare al scolii, fotografiile celor doi inrameaza toata mandria pe care satul o poarta datorita lor.

 

“Iata, aici este Alex cu chitara in mana, era prin clasa a sasea, iar aici este Valentina cu vioara.”

 

 Iar copiii care studiaza astazi pe aceleasi banci si canta la aceleasi instrumente ii vad ca pe niste idoli.

 

“Visul meu este sa ajung ca Valentina.”

 

 Ambii au frecventat cu sarguinta si responsabilitate aceasta scoala. Aici au invatat dansul, cantecul, Valentina – vioara, iar Alex – tobele si chitara.   

 

 Sergiu LIPCANU, PROFESOR: “O cunosc pe Valntina, ea a facut parte din taraf, a facut instument si voce.”

 

 Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “Tu ai fost si dansatoare pe langa toate? Da, eu am facut de toate la scoala.”

 

 Dar pe aceeasi scena – nu s-au intalnit niciodata.

 

Alex CALANCEA, INSTRUMENTIST: “Atmosfera aceea de pe scena din colhoz nu am mai intalnit-o nici pe marile scene.”

 

 Ambii vin din familii simple, de la tara.

 

Violeta HUZINSCHI, DIRECTOARE SCOALA DE ARTE:  “Mama Valentinei vindea gaste la piata ca sa se intretina.”

 

 Tatal lui Alex a fost tractorist, apoi brigadier, iar mama a lucrat pamanturile.

 

Anatolie CALANCEA, TATA: “Noi am pocedat asa: mai bine sa nu avem noi, decat sa nu le dam copiilor.” 

 

 Dupa scoala de arte de la Cuhnesti drumurile celor doi au mers in directii diferite. Alex Calancea a ajuns la Chisinau unde a invatat la Universitatea Tehnica si la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice.

 

Iar Valentina Nafornita a plecat la Bucuresti unde si-a facut studiile. Apoi a devenit solista a operei de Stat de la Viena, iar astazi canta la Opera din Paris.

 

Concertul din decembrie e prima intersectie in drumurile celor doi. 

 

Alex CALANCEA, INSTRUMENTIST: “Am sunat-o pe Valentina si I-am propus aceasta colaborare.”

 

 Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “Ma gandeam de mult la asta.”

 

 Ii uneste o cauza nobila. Gala Generozitatii care are scopul de a colecta bani pentru a ajuta copiii din Moldova sa iasa din scoli-internat si centre de plasament si sa creasca in familii. Valentina care este ambasadoarea CCF Moldova a pledat in ultimii ani pentru aceasta cauza.

 

Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “Dragostea pe care o poate primi un copil in familie, indiferent de situatia financiara sau de alt gen, nu o poate gasi nicaieri in alta parte.”

 

 Gala Generozitatii va avea loc pe 2 decembrie la ora 17.00 la Palatul Republicii. Evenimentul este organizat de organizatia Copil Comunitate Familie si PRO TV. Biletele sunt deja puse in vanzare. La gala vor mai canta sotul Valentinei Nafornita, baritonul Mihai Dogotari, cunoscutul dirijor Jordi Navarro alaturi de Youth Orchestra. 

 

Valentina NAFORNITA, SOPRANA: “Pregatim ceva care o sa emotioneze toata lumea.”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn