Google+

Veronica Herta, candidat PL pe circumscriptia nationala: averi nedeclarate si utilizarea resursei administrative in interes de partid -anticoruptie.md

Fosta sefa de la Apa-Canal Chisinau, Veronica Herta, candideaza pe listele PL pentru un mandat de deputat la alegerile din 24 februarie. Curtea Suprema de Justitie a stabilit, in 2016, ca functionara nu a indicat mai multe terenuri, bunuri imobile, conturi si un salariu de la o intreprindere agricola, scrie anticoruptie.md

 

Veronica Herţa este vicepreşedintă a PL din septembrie 2014. Între februarie 2010 şi august 2017 a fost şefă a Direcţiei generale finanţe a Primăriei Chişinău, iar ulterior, directoare generală a SA Apă-Canal Chişinău (între septembrie 2016 şi mai 2018)

 

Timp de aproape un an a cumulat cele două funcţii, fiind detaşată din primul post pentru a gestiona întreprinderea municipală. A demisionat de la Apa Canal, lăsând să se înţeleagă că a fost forţată de plece din motive politice.

 

Din decembrie 2014 până în februarie 2015 a fost deputată în Parlamentul Republicii Moldova în fracţiunea Partidului Liberal. La acele alegeri parlamentare a figurat pe lista de candidaţi a liberalilor pe poziţia a 9-a. A mai candidat la alegerile anticipate din 29 iulie 2009, pe lista aceleiaşi formaţiuni, sub nr. 35. De asemenea, a participat la scrutinele locale din Chişinău în 2011 şi 2015, în echipa lui Dorin Chirtoacă, concurând pentru un post de consilier municipal. În ambele cazuri a fost aleasă, dar a renunţat la mandat.

 

Până a intra în politică a lucrat, între 2002 şi 2003, inspector la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (actualmente CNA) şi contabil la câteva întreprinderi. În 2009-2010 a mai fost şef-adjunct la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a mun. Chişinău şi contabil-şef la Direcţia Construcţii Capitale.

 

Potrivit rapoartelor financiare prezentate la CEC, la alegerile din 2011 Veronica Herţa a donat partidului 90 mii lei, aproximativ cât a câştigat în total în anul 2012. (Cea mai veche declaraţie de venit păstrată pe portalul ANI, potrivit căreia a acumulat în 2012 în jur de 104 mii lei).

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ANTICORUPTIE.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn