Google+

Vesti bune pentru locuitorii capitalei. Vor circula troleibuze si pe strada Columna. Vezi de cand - VIDEO

Vesti bune pentru locuitorii capitalei. Vor circula troleibuze si pe strada Columna. Vezi de cand - VIDEO
Embed:

La sfarsitul anului vom vedea linii de troleibuz de strada Columna. Seful de la Regia Transport Electric spune ca muncitorii sunt gata sa le instaleze, bani de s-ar gasi. Daca asta se va intampla, troleibuzele vor putea ocoli Piata Marii Adunari Nationale, iar astfel centrul capitalei ar fi mai putin aglomerat.

 

Gheorghe MORGOCI, SEF I.M REGIA TRANSPORT ELECTRIC: “Mai inainte, noi avem viraj la ministerul economiei si oamenii se deplasau pana in centru pe o distanta mica. Dar noi acum facem viraj la strada Kiev, in regiunea circului si asta creaza disconfort.”

 

Astfel, troleibuzele de pe rutele 10 si 24 care vin de la Rascani si Ciocana, ar urma  sa vireze de pe Banulescu-Bodoni pe Columna pana pe Vasile Alecsandri, ca de acolo sa o ia spre cartierul Telecentru.

 

Gheorghe MORGOCI, SEF I.M REGIA TRANSPORT ELECTRIC: “Noi ocolim piata marii adunari nationale si acoperim un cartier intreg, ar fi o posibilitate chiar de deschi o noua ruta care nu o sa fie in plus. Asta ne va da posibilitatea sa ridicam nivelul de deservire a populatiei.”

 

Calcule exacte inca nu au fost facute, insa seful de la Regia Transport Electric spune ca ar fi gata sa inceapa lucrarile oricand, bani de s-ar gasi.

 

Gheorghe MORGOCI, SEF I.M REGIA TRANSPORT ELECTRIC: “costul este de 6-7 milioane de lei pentru un kilometru pe ambele sensuri. Aici va fi mai ieftin, pentru ca nu necesita statie de tractiune. Se poate face si cu 40 la suta din toate aceste cheltuieli.”

 

In ceea ce priveste transportul public pe timp de noapte, Morgoci a declarat astazi ca odata cu incheierea Campionatului European de fotbal, cheltuielile sunt acoperite doar in proportie de 35 la suta.

 

Gheorghe MORGOCI, SEF I.M REGIA TRANSPORT ELECTRIC: “11 la suta din pasageri sunt cei care circula gratuit. Cei mai multi circula pana la 1. de la 1 la 2 pasageri nu avem.”

 

La primarie s-a mai discutat astazi si despre ruta de microbuz 107, care anterior a fost suspendata. Pentru Regia Transport Electric acest lucru aduce incasari mai mari.

 

Gheorghe MORGOCI, SEF I.M REGIA TRANSPORT ELECTRIC: “am inregistrat 40% incasari.”

 

Totusi, primarul spune ca a primit mai multe semnaturi de la localnicii din Bubuieci, suburbie in care ajungeau microbuzele.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Sa discutam poate va fi transferata altui operator.”

 

Ruta de microbuz 107 a fost anulata la inceputul lunii dupa ce autoritatile locale au primit mai multe plangeri. In plus, exista o ruta de troleibuz care circula pe acelasi itinerar.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn