Google+

Victoriabank va plati peste un milion de lei familiei incasatorului ucis intr-un atac armat din capitala / Mold-street

Magistratii Curtii Suprem de Justitie au decis ca Victoriabank va trebui sa platească 1,2 milioane de lei familiei incasatorului ucis acum doi ani intr-un atac armat in sectorul Rascani al capitalei, scrie mold-street.com.

 

Potrivit sursei, este vorba de o indemnizaţie unică de deces, de 1,047 milioane de lei, calculată potrivit Legii securităţii şi sănătăţii in muncă, şi 200.000 de lei prejudiciu moral. 

 

Accident de muncă mortal

 

Potrivit verclictului, în rezultatul investigaţillor, Inspectoratul teritorial de muncă Chişinău a caliticat atacul armat din 30 mai 2014, de un grup de persoane mascate, cu aplicarea armelor de foc asupra automobilului specializat de incasare a Victoriabank şi lucratorilor serviciului de incasare, "ca accident de muncă mortal".

 

Totodată instanţa a susţinut că "argumentul recurentului precum că Banca in cazul data nu poartă nicio vină in vătămarea sănătăţii salariatului cu decesul acestuia şi aceştea nu au obligaţia de a achita indemnizaţia, este neintemeiat, deoarece actele cauzei confirmă faptul că accidentul a avut loc in timpul şi in legătură cu indeplinirea acţiunilor de serviciu, iar intreprinderea este obligată să achite indemnizaţia unică de deces".

 

Banca nu a luat toate măsurile pentru securitatea şi protecţa lucrătorului 

 

Mai mult. Magistraţii au constatat că "banca nu a luat toate măsurile necesare de a asigura securitatea şi protecţia lucratorului in timpul serviciului şi anume oră tărzie, echipajul circula pe acelaş traseu/intinerar prestabilit, suma incasată era mare şi maşina nu era specială aşa cum prevede Procedura privind incasarea mijloacelor băneşti şi a altor valori in cadrul Victoriabank". 

 

"De asemenea salariatul nu a fost dotat cu vesta antiglonţ corespunzătoare. Or vesta antiglonţ cu care era echipat defunctul era de nivelul doi de apărare, care conform paşaportului tehnic al vestei şi a informaţiei de la Inspectoratul General de Politie, nu asigură apărarea contra gloanţelor cu miez din oţel de calibru 5.45x39 mm trase din pistoale-mitralierei de model AK-74", se arată in verdictul instanţei. 

 

Citeste intreg materialul pe mold-street.com

 

Foto: mold-street.com


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn