Violul de care este invinuit Gheorghe Petic a fost inscenat si chiar destul de neprofesionist, a spus astazi vicepresedintetele PPDA, Alexandru Slusari. Membrii platformei DA iau apararea fostului politist de frontiera, spunand ca dosarul sau este fabricat.

Publicat:16.10.2018, 12:03

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTE PPDA: “Toti participantii la schema au fost foarte deranjati. Domnul Petic inca cateva luni in urma a fost avertizat ca se pregateste aceasta rafuiala in forma de dosar penal.”

 Slusari a mai spus ca acuzatiile aduse lui Petic vin ca o razbunare pentru faptul ca acesta a tot rascolit trecutul ministrului de interne, Alexandru Jizdan si a incercat sa scoata la suprafata diferite ilegalitati in care el ar fi implicat.

Alina ZBANCÄ‚, CONSILIERUL MINISTRULUI DE INTERNE: “Membrii Platformei DA au facut declaratii politice la fel ca si cetateanul Petic. Pentru ca Ministerul Afacerilor de Interne nu face politica nu vom comenta aceste acuzatii.“

 Membrii Platformei DA au spus ca il vor ajuta pe Gheorghe Petic sa-si demonstreze nevinovatia.  

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTE PPDA: “Exista doua cai de aparare, calea juridica si calea politica. Pe calea juridica intreprindem toate masurile. Acolo atat de bine se vede facatura ca noi speram ca Curtea de Apel la care noi apelam, va lua decizia de trecerea sub arest la domiciliu cel putin.”

 Gheorghe Petic a fost retinut vinerea trecuta la Ungheni, dupa ce o femeie s-a plans ca el a violat-o. Fostul politist de frontiera respinge acuzatiile si spune ca dosarul i-a fost fabricat la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit politiei, pe marginea cazului a fost pornita o cauza penala pentru viol. Daca va fi gasit vinovat, el s-ar putea alege cu o pedeapsa de pana la 5 ani de inchisoare.

Gheorghe Petic a ajuns in atentia publica dupa un live in care a povestit despre congtrabanda de la granita moldo-romana si scheme infractionale care ar fi fost puse la cale de persoane cu functii inalte din politie.