Google+

Gripa din acest an, mai agresiva decat sezonul trecut: Doi tineri de 26 si 27 de ani au decedat dupa ce s-au adresat tarziu medicilor

Gripa din acest an, mai agresiva decat sezonul trecut. Doi tineri de 27 si 26 de ani au decedat dupa ce au racit si s-au adresat tarziu la medic.

 

Virusul gripal predominant din acest an pare a fi A/H3N2. In prima saptamana a anului 2017 virusul a fost depistat la 17 persoane.

 

Potrivit purtatprului de cuvant al Centrului National de Sanatate Publica, Gheorghita Stefan, doi tineri de 27 si 26 de ani au decedat in urma complicatiilor. Este vorba despre un tanar din Balti care s-a internat in spital pe 5 ianuarie si a fost diagnosticat cu pneumonie laterala. Acesta s-a adresat tarziu medicilor si s-a tratat in conditii casnice. Al doilea caz, este vorba despre o tanara de 25 de ani, din Cahul care a fost internata pe 2 ianuarie, diagnosticata cu cord pulmonar cronic. Aceasta a decedat in dimineata de 3 ianuarie. 

 

Mentionam ca ambii tineri nu erau vaccinati.

 

Potrivit Centrului National de Sanatate Publica, in prima saptamana a acestui an, au fost prelevate 30 probe prin metoda molecular biologica de la 30 bolnavi cu gripa, iar la 17 persoane a fost confirmat prezenta virusului gripal A(H3N2).

 

Tot in aceasta perioada au fost inregistrate 2 cazuri de deces la pacientii cu maladii concomitente, care nu s-au adresat la medici pentru tratament specific, ambele nevaccinate.

 

 „Noul virus – AH3N2 – este o mutaţie genetică de la AH3N1, care este cuprins în formula vaccinului antigripal. Fiind un virus mutant are caracteristici genetice diferite.


Actuala mutaţie AH3N2 a mai circulat în urmă cu câţiva ani şi a apărut în sezonul 2014-2015, mai întâi în America de Nord, unde a devenit virusul predominant, de unde ,apoi, s-a răspândit în Europa.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn