Google+

Vizita oficiala la Balti: Ambasadorul Japoniei in R. Moldova vorbeste romana, primarul orasului - rusa - VIDEO

La 13 iulie, Ambasadorul Japoniei la Chisinau, Masanobu Yoshii, insotit de reprezentantii corpului diplomatic a efectuat o vizita de lucru la Balti. Discursul reprezentantului japonez a fost rostit in romana si tradus primarului Nicolai Grigorisin care a vorbit doar in limba rusa, scrie ZdG.md.

 

În cadrul vizitei, ambasadorul însoţit de către reprezentanţii corpului diplomatic s-a întîlinit la sediul primăriei cu oficialii de la Bălţi: Nicolae Grigorişin, primar al municipiului Bălţi, Ghenadie Şmulischii, viceprimar al municipiului;Tatiana Dubiţkaia, şef Direcţie Învăţământ, Tineret şi Sport şi Nadejda Pleşca, directoarea instituţiei preşcolare nr.12 specializată pentru copiii cu deficienţe de văz din municipiul Bălţi.

 

Nicolae Grigorişin i-a mulţumit Ambasadorului Masanobu Yoshii pentru vizita oficială şi contribuţia financiară în valoare de 84 mii de dolari americani, în sopul dezvoltării infrastructurii şi dotării cu echipament medical a instituţiei preşcolare nr.12. Mesajul primarului a fost în limba rusă, fapt pentru care a fost traduse ambasadorului care le-a vorbit în limba de stat.

 

 

Masanobu Yoshii a concretizat că reprezentanţii Guverului Japoniei intenţionează să investească în asigurarea condiţiilor favorabile pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Ambasadorul a oferit drept exemplu companiile japoneze care dispun de experienţă în investiţiile din străinătate şi deschid mii de locuri de muncă.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn