La 13 iulie, Ambasadorul Japoniei la Chisinau, Masanobu Yoshii, insotit de reprezentantii corpului diplomatic a efectuat o vizita de lucru la Balti. Discursul reprezentantului japonez a fost rostit in romana si tradus primarului Nicolai Grigorisin care a vorbit doar in limba rusa, scrie ZdG.md.

Publicat:14.07.2018, 06:41

În cadrul vizitei, ambasadorul însotit de catre reprezentantii corpului diplomatic s-a întîlinit la sediul primariei cu oficialii de la Balti: Nicolae Grigorisin, primar al municipiului Balti, Ghenadie Smulischii, viceprimar al municipiului;Tatiana Dubitkaia, sef Directie Învatamânt, Tineret si Sport si Nadejda Plesca, directoarea institutiei prescolare nr.12 specializata pentru copiii cu deficiente de vaz din municipiul Balti.

Nicolae Grigorisin i-a multumit Ambasadorului Masanobu Yoshii pentru vizita oficiala si contributia financiara în valoare de 84 mii de dolari americani, în sopul dezvoltarii infrastructurii si dotarii cu echipament medical a institutiei prescolare nr.12. Mesajul primarului a fost în limba rusa, fapt pentru care a fost traduse ambasadorului care le-a vorbit în limba de stat.

Masanobu Yoshii a concretizat ca reprezentantii Guverului Japoniei intentioneaza sa investeasca în asigurarea conditiilor favorabile pentru dezvoltarea antreprenoriatului. Ambasadorul a oferit drept exemplu companiile japoneze care dispun de experienta în investitiile din strainatate si deschid mii de locuri de munca.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD