"Totul inca urmeaza. Dupa Shor, se pare, ca vor urma inca multi altii care au crezut ca mintind si atacandu-ma in mod miseleste vor scapa". Asta a scris fostul lider al PLDM pe pagina sa de pe o retea de socializare. In mesajul postat pe Facebook, Vlad Filat vorbeste despre fostii colegi de alianta, dar si despre cei de partid.

Publicat:08.07.2016, 10:43


Vlad Filat comenteaza declaratiile politienilor care s-au expus pe marginea sentintei sale:

"Urmaresc comentariile legate de decizia judecatorilor anuntata cu ochii plecati in jos si ma uimesc cum politicienii dau aprecieri sentintei.

Observ ca finul "nobil", dar si cel mai important jurist al tarii, Mihai Ghimpu, deja au dat sentinta irevocabila si imi impart averea pe la televizor, chiar si casa obtinuta legal cu multi ani inainte. Sa nu stie oare acesti insi de prezumtia nevinovatiei, de Curtea de Apel, de Curtea Suprema de Justitie, de CEDO sau deja ei cunosc care va fi verdictul final scris la hotelul Nobil, acolo unde sunt chemati des sa dea raportul?

Imi aduc aminte privirea domnului Iurie Leanca, cel care a facut declaratii impotriva mea la el acasa, pe 14 octombrie, intr-o zi libera, noaptea, pe intuneric, ca in 1937. La fel si la cei, care santajati sau ademeniti de functii, au depus marturii false impotriva mea facand "un pact cu diavolul" crezand ca asa vor fi absolviti de responsabilitate.", se arata in postare.

Totodata, fostul premier scrie ca dupa arestarea lui Shor, urmeaza si altii:

"Dupa Shor, se pare, ca vor urma inca multi altii care au crezut ca mintind si atacandu-ma in mod miseleste vor scapa. “Prietenii vostri” din PD vor sa ma faca pe mine tap ispasitor, dar oamenii nu sunt prosti, au inteles jocul. De asta, totul inca urmeaza. Vine campania electorala si multi, multi altii, si sa nu credeti ca din gasca lor, vor fi sacrificati pe "altarul luptei cu coruptia" in timp ce cei adevaratii responsabili si coordonatori ai jafului vor "numara" voturile si dividentele miliardului furat", a notat Filat pe pagina sa de socializare.

La cateva minute de la postarea lui Filat, Leanca a reactionat la acuzatiile pe care i le-a adus fostul coleg de partid:

"Dupa atacul de ieri a lui Filat m-am gîndit sa procedez conducîndu-ma dupa zicala ruseasca: “лежачего не бьют”, dar vad ca nu se linisteste si în puscarie ramîne obsedat de mine. 

Cred ca pe omul asta nu-l ajuta nimic, nu învata nimic din greseli si de asta a ajuns unde a ajuns, din cel mai popular politician în ceea ce este acum. A distrus vietile si sperantele multor oameni, si-a distrus-o pe a lui, iar acum încearca sa se razbune pentru situatia trista în care se afla, prin metoda pe care a folosit-o si în politica, victimizare, lasitate si împroscat cu noroi în toate directiile. Lectia Filat este una buna pentru toata clasa politica, sa întelegem cu totii unde duce aroganta si betia puterii."


Pe 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si corupere pasiva. Filat a fost retinut in septembrie in baza autodenuntului facut de primarul de Orhei Ilan Shor, in care acesta a declarat ca i-ar fi dat 250 de milioane de dolari mita fostului premier.

Atat avocatul lui Filat, cat si procurorul care instrumenteaza cazul, au anuntat ca vor ataca decizia. Procurorii spun ca sentinta este prea blanda si cer 19 ani de inchisoare pentru fostul lider PLDM.