Google+

Vlad Plahotniuc pentru Ziarul National: "Numele meu a fost scris de Platon in plangere. Atat". Democratul sustine ca FSB-ul rusesc se razbuna pe el

Vlad Plahotniuc a declarat, intr-un interviu pentru Ziarul National, ca, prin plangerea lui Platon, FSB-ul rusesc se razbuna pe el pentru faptul ca institutiile de drept din tara noastra au intervenit in schema de spalare a peste 22 mlrd. de dolari din Rusia.

 

Vlad Plahotniuc a spus pentru Ziarul National ca nu este vizat in nicio cauza penala peste Prut.

 

"Dosarul din România este, de fapt, o plângere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federaţiei Ruse - FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chişinău şi pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituţiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia şi s-au apucat să investigheze acest caz, făcându-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Ce înseamnă că apare numele meu în dosar? Nimic altceva decât doar că numele meu a fost scris de Platon în plângere. Atât." afirma democratul.

 

Liderul PD a vorbit si despre acuzatiile facute de Vitalie Proca, precum ca Plahotniuc l-ar fi platit sa-l omoare pe bancherul rus Gherman Gorbuntov. 

 

"Credibilitatea acelor acuzaţii este zero. S-a trezit un criminal după atâţia ani să spună diverse lucruri, nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a sa? E foarte clar cine l-a trezit şi pentru ce. Haideţi să fim serioşi. Orice om de bună credinţă înţelege că e o declaraţie falsă. Condamnatul acesta este doar o portavoce a altor interlopi, aflaţi încă în libertate, care sunt în serviciul FSB-ului, care controlează unele partide de opoziţie din R. Moldova şi instituţii media. Respectivul criminal nu e primul şi nici ultimul idiot util în mâinile celor care vor să fenteze justiţia, pentru a scăpa de răspunderea penală." a declarat Vlad Plahotniuc

 

Intr-un interviu pentru Jurnal TV, asasinul moldovean, condamnat la 21 de ani de puscarie, l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc ca acum cativa ani l-a scos din inchisoare inainte de termen, ca apoi sa-l plateasca pentru ca sa-l omoare pe Gherman Gorbuntov. La randul sau, Gorbuntov spune ca Renato Usatii ar fi vrut sa-l omoare. Usatii il acuza tot pe Plahotniuc.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn