Google+

Vlad Turcanu SI-A DAT DEMISIA din functia de consilier prezidential - VIDEO

Vlad Turcanu SI-A DAT DEMISIA din functia de consilier prezidential - VIDEO
Embed:

Dupa sedinta secreta de investire, purtatorul de cuvant al presedintelui si-a dat demisia. Se intampla dupa ce ieri, Vlad Turcanu a anuntat ca ceremonia de investire a guvernului va avea loc astazi. Turcanu spune ca nu a fost informat despre moficarea de program.

 

Vlad TURCANU, EX-PURTATOR DE CUVANT PRESEDINTE: ”Constat că, nefiind în necunoştinţă de cauză, am dezinformat opinia publică, lucru pe care îl consider inacceptabil şi nedemocratic. Acesta este motivul demisiei mele.”


Vlad ȚURCANU, EX-PURTATOR DE CUVANT PRESEDINTE: ”Aceasta a fost poziţia oficială a instituţiei prezidenţiale până la ora 22 şi aceasta era informaţia pe care o deţineam la acea oră.”

 
Pana acum, nimeni nu a explicat de ce anume s-a decis ca ceremonia de investire sa aiba loc tarziu si pe ascuns, fara presa.

 

Vlad TURCANU, EX-PURTATOR DE CUVANT PRESEDINTE: ”Aceasta a fost decizia, pe care eu o inteleg din anumite puncte de vedere, dar care mie mi s-a comunicat tardiv.”

Desi aseara toata lumea astepta o reactie a sefului statului la tot ce se intampla, aceasta a lipsit. Fostul consilier al lui Timofti spune ca ieri subiectul protestelor a fost discutat la presedintie.


Vlad TURCANU, EX-PURTATOR DE CUVANT PRESEDINTE: ”Noi am discutat la presedintie pret de 2 ore. Parerei diverse au existat la sedinta, insa sper ca presedintele va veni cu o pozitie clara. Pareri diverse intre consilieri.”

 
Vlad Turcanu a fost jurnalist, iar din 2012 este purtatorul de cuvant al presedintelui Nicolae Timofti. 

------------------------------------------------

Vlad TURCANU: "L-am infomat astazi pe dl presedinte asupra deciziei mele de a demisiona din functie de consilier. Ca urmare a unei situatii regretabile care ma priveste direct. Concret in calitate de purtator de cuvant al sefului statului am facut declaratii in seara zilei de ieri pentru 3 posturi de televiziune cu privire la amanarea ceremoniei de investire a Guvernului Filip pentru alta zi decat cea de ieri. Aceasta a fost pozitia oficiala a institutiei prezidentiale pana la ora 22:00 si aceea a fost informatia pe care o detineam la acea ora. Pana la urma dupa cum cunoasteti in seara zilei de ieri, dupa ora 22, aproape de miezul noptii s-a decis ca membrii cabinetului de ministri sa depuna juramantul in fata presedintelui Timofti. Lucru care s-a si intamplat. Constat ca nefiind in cunostinta de cauza am dezinformat opinia publica, lucru pe care il consider inacceptabil si nedemocratic. Acesta este motivul demisiei mele din functia de consilier.

 

I-am facut domnului presedinte recomandarea in jurul orei 18, ieri, sa nu existe o asemenea situatiei, dar lucrurile s-au discutat intr-o anumita maniera si s-a luat aceasta decizie la care nu am participat"

 

"Urmeaza sa-i prezint cererea domnului presedinte."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn