Google+

Vladimir Voronin: "Astia sunt niste 'venetici' veniti la guvernare, solutii sunt. Ei scumpesc cu lei si ieftinesc cu banuti"

In cadrul conferintei de presa, presedintele PCRM Vladimir Voronin a vorbit despre programul "Satul Moldovenesc" care nu mai este sustinut de actuala guvernare, dar si despre ieftinerea cu 10 la suta a energiei electrice, anuntata astazi de premierul Pavel Filip.

 

Vladimir Voronin, presedinte PCRM: "Este pamantul nostru, aceasta este agricultura noastra. Rezultate vizibile au fost in cadrul implementarii progamului "Satul Moldovenesc",in  2006, 2 miliarde de lei au fost alocate, pentru spitale, institutii de invatamant, toate au fost realizate din surse proprii. Actuala guvernare s-a dezis de acest program. Am vizitat mai multe sate, am vazut case parasite, spitale inchise, scoli inchise. Sunt multe probleme demografice, satul moldovenesc o sa aiba mai multe probleme. Oamenii nu isi pot realiza productia din cauza jocurilor politice. Din 2014 piata rusa s-a inchis, exportul spre est nu este sustinut. Dupa 89 spuneau ca am hranit Rusia, noi ne hranim din import. Importam mai mult decat exportam" 

 

Presedintele PSRM a mai spus in cadrul conferintei de presa ca sunt solutii dar ca nu au cu cine vorbi si ca actuala guvernare sunt niste "venetici".

 

Vladimir Voronin, presedinte PCRM: "Astia sunt niste venetici veniti la guvernare. Solutii sunt, sa aiba soviste si grija, sa-si asume, sa decida aceste probleme, trebuie sa-si faca treaba. Noi am propus solutii, pana in 2025 programul "Satul Moldovenesc" a fost programat. Daca nu ii duce capul, sunt proiecte, aceste miliarde au fost fara ajutorul extern".

 

Vladimir Voronin, presedinte PCRM: "Eii scumpesc cu lei si ieftinesc cu banuti. Innainte doar doua ore oamenii aveau lumina electrica. Nu avem cu cine vorbi."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn