Google+

Zi decisiva pentru fostul premier Vlad Filat

Zi decisiva pentru fostul premier Vlad Filat. Curtea Suprema de Justitie decide astazi, daca accepta recursul in anulare in dosarul sau. Avocatii cer casarea sentintei prin care fostul premier a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru coruptie pasiva si trafic de influenta.

 

In septembrie 2016, prin intermediul aceleiasi cai de atac, pe care o folosesc acum avocatii si in cazul lui Filat, CSJ a redus la trei ani si patru luni termenul de detentie pentru cumnatul fostului lider PLDM.

 

Intr-un interviu pentru Ziarul de Garda avocatul Igor Popa a transmis mesajul lui Vlad Filat inainte de decizia de astazi. Fostul premier sustine sa-si doreste o judecata, dar nu o executie, un proces public, in care sa fie examinate probele, dar nu denunturi mincinoase. Anterior Filat a repins acuzatiile care i se aduc si a calificat dosarul sau drept unul politic. 

 

Sinteza zilei, 12 decembrie

 

 Avocatii fostului premier condamnat pentru coruptie pasiva si trafic de influenta cer casarea integrala a Sentintei Judecatoriei Buiucani, din 27 iunie 2016 privind condamnarea lui Vlad Filat, casarea partiala a Deciziei Curtii de Apel Chisinau din 11 noiembrie 2016 in partea condamnarii lui Vlad Filat si casarea integrală a Deciziei Colegiului penal al CSJ din 22 februarie 2017, noteaza Ziarul de Garda.

 

Într-un interviu pentru ZdG avocatul Igor Popa a transmis mesajul lui Vlad Filat înainte de decizia instanţei supreme: 

 

„După 26 de luni, lucrurile au devenit clare pentru cunoscători şi necunoscători. Mă refer la aşa numitul proces Filat. Eu nu-mi doresc decât să am parte de o judecată, dar nu de o execuţie. În toată această perioadă am solicitat doar lucruri legale şi dacă vreţi umane: proces public, în care să fie examinate probele, dar nu denunţuri mincinoase; să fie audiaţi martorii apărării; efectuate expertize financiare, astfel încât decizia instanţei de judecată să fie o judecată de valoare, dar nu una de interes.

În acest context, având în vedere că recursul ordinar depus anterior nu a fost acceptat spre judecare, aştept ca cel puţin de aceasta dată CSJ să i a o decizie legală  şi să admită spre examinare recursul în anulare”.

 

In vara anului 2016, dupa un proces cu usile inchise, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si corupere pasiva. El se declara nevinovat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn