Google+

Conflictul dintre reginele Mary si Elisabeta I, subiectul unui nou film istoric

Relatia tumultuoasa dintre Mary, regina Scotiei, si verisoara ei, Elisabeta I, este subiectul unui nou film istoric cu sanse la multe trofee in sezonul premiilor care sta sa inceapa la Hollywood.Protagonistele din “Mary, Queen of Scots” sunt Saoirse Ronan şi Margot Robbie, ambele atât de convingătoare în rolurile lor, încât mulţi le văd nominalizate la premiile Oscar.


Pelicula spune povestea carismaticei regine a scoţienilor, Maria Stuart, devenită regina Franţei la vârsta de 16 ani. Rămasă văduva doi ani mai târziu, Mary refuza să se recăsătorească, preferând să se întoarcă în ţara sa natală, Scoţia, pentru a-şi revendica tronul de drept.


Însă atât Scoţia, cât şi Anglia, se află sub domnia Elisabetei I. Hotărâtă să nu fie regină doar cu numele, Maria îşi face cunoscută intenţia de a revendica tronul Angliei, ameninţând astfel dominaţia Elisabetei. Trădările, revoltele şi intrigile de la fiecare curte regală pun în pericol ambele tronuri, şi ameninţa să schimbe cursul istoriei. Povestea lor este una extrem de relevanţă într-o perioadă dominată de mişcarea Metoo.

 

Saoirse Ronan, actriţă: “Unul dintre lucrurile care, cred eu, reprezintă un subiect important acum este puterea legăturii dintre două femei şi faptul că, dacă sunt lăsate să lucreze şi să creeze lucrurile de care sunt capabile, rezultatul poate fi minunat, important şi capabil să le schimbe vieţile. Iar aceste două femei aproape că au avut şansa unei asemenea realizări.

 

 Chiar dacă scenariul are în centru relaţia dintre ele, cele două regine se întâlnesc într-o singură scena-cheie.

 

Margot Robbie: “A fost intens, nu ne văzuserăm până atunci şi în momentul în care s-a întâmplat, camerele filmau... Şi nu cred că ar fi putut folosi acea dublă, pentru că era atât de multă emoţie acolo, a fost intens.”

 

 Cele două actriţe reuşesc roluri extraordinare, aşa că nu este exclus să se întâlnească.. mai des, la ceremoniile de premiere care se vor ţine lanţ în următoare luni.

 

Margot Robbie: ”Şi anul acesta am făcut împreună circuitul premiilor... Cred că am petrecut mai mult timp la ceremoniile de premiere, decât pe platourile acestui film.”

 

 Mary, regina Scoţiei, apare şi pe ecranele de la noi, în ianuarie.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn