Relatia tumultuoasa dintre Mary, regina Scotiei, si verisoara ei, Elisabeta I, este subiectul unui nou film istoric cu sanse la multe trofee in sezonul premiilor care sta sa inceapa la Hollywood.

Publicat:03.12.2018, 07:10Protagonistele din “Mary, Queen of Scots” sunt Saoirse Ronan si Margot Robbie, ambele atât de convingatoare în rolurile lor, încât multi le vad nominalizate la premiile Oscar.


Pelicula spune povestea carismaticei regine a scotienilor, Maria Stuart, devenita regina Franţei la vârsta de 16 ani. Ramasa vaduva doi ani mai târziu, Mary refuza sa se recasatoreasca, preferând sa se întoarca în ţara sa natala, Scoţia, pentru a-şi revendica tronul de drept.


Însa atât Scoţia, cât şi Anglia, se afla sub domnia Elisabetei I. Hotarâta sa nu fie regina doar cu numele, Maria îşi face cunoscuta intenţia de a revendica tronul Angliei, ameninţând astfel dominatia Elisabetei. Tradarile, revoltele şi intrigile de la fiecare curte regala pun în pericol ambele tronuri, si ameninta sa schimbe cursul istoriei. Povestea lor este una extrem de relevanta într-o perioada dominata de miscarea Metoo.

Saoirse Ronan, actriţa: “Unul dintre lucrurile care, cred eu, reprezinta un subiect important acum este puterea legaturii dintre doua femei si faptul ca, daca sunt lasate sa lucreze si sa creeze lucrurile de care sunt capabile, rezultatul poate fi minunat, important si capabil sa le schimbe vietile. Iar aceste doua femei aproape ca au avut sansa unei asemenea realizari.

 Chiar daca scenariul are în centru relatia dintre ele, cele doua regine se întâlnesc într-o singura scena-cheie.

Margot Robbie: “A fost intens, nu ne vazuseram pâna atunci si în momentul în care s-a întâmplat, camerele filmau... Si nu cred ca ar fi putut folosi acea dubla, pentru ca era atât de multa emotie acolo, a fost intens.”

 Cele doua actrite reusesc roluri extraordinare, asa ca nu este exclus sa se întâlneasca.. mai des, la ceremoniile de premiere care se vor tine lant în urmatoare luni.

Margot Robbie: ”Si anul acesta am facut împreuna circuitul premiilor... Cred ca am petrecut mai mult timp la ceremoniile de premiere, decât pe platourile acestui film.”

 Mary, regina Scotiei, apare si pe ecranele de la noi, în ianuarie.