Google+

Ferrari din 1978, cu propulsie electrica, scos la licitatie

Un american nu a mai vrut sa astepte pana in 2020, cand Ferrari a anuntat ca va lansa prima masina electrica. 
Cu ajutorul unor prieteni pricepuţi, a transformat un bolid clasic, recuperat dintr-un cimitir de maşini, într-unul impecabil cu propulsie electrică.


Este primul din lume şi îl întrece în viteză pe cel cu motor convenţional. Totul a pornit de la pasiunea lui Eric şi a prietenilor săi pentru maşinile sport ale constructorului italian. În special pentru Ferrari 308 GTS, din 1978, care poate atinge 235 de km pe oră.

 

Eric Hutchinson, creatorul maşinii: “Este o maşină legendară. Toţi ne doream să conducem un asemenea autovehicul. Nimeni nu îşi permitea totuşi să-l cumpere.”

 

 Visul i s-a împlinit când a găsit bolidul mult dorit într-un cimitir pentru maşini. A dat 10 mii de dolari pe un exemplar aflat într-o stare jalnică.

 

Eric Hutchinson, creatorul maşinii: “Când am adus maşina de la cimitir am fost oripilat. Fusese avariată de un incendiu la motor. Mirosea groaznic, tot cauciul fusese ars, ferestrele erau sparte. Era un dezastru.”

 

Acela a fost momentul în care s-a gândit că, dacă tot trebuie să o restaureze, de ce să nu o transforme într-un bolid electric. Mai ales că putea conta pe sprijinul colegilor de la atelierul său auto.

 

Eric Hutchinson, creatorul maşinii: “Cred că am renunţat de patru ori într-un an şi jumătate, aproape doi, cât a durat să ajungem aici.”

 

La capătul a mii de ore de muncă, echipa a ajuns să testeze noul 308 GTS electric. Maşina are trei baterii electrice care au ajutat-o să depăşească în viteză modelul original, cu motor convenţional. Un şofer profesionist le-a condus pe amândouă la viteză maximă, iar vehiculul electric a terminat cursa cu zece secunde mai repede.

 

Eric Hutchinson, creatorul maşinii: “Maşina nu a fost creată să atingă asemenea viteze, dar se descurcă foarte bine.”

 

După ce a trecut euforia momentului, Eric a vrut să treacă la următoarea restaurare, aşa că a scos la licitaţie bolidul electric. Cel care l-a cumpărat - cu 77 de mii de dolari - nu ştia că e vorba de o maşină electrică. A aflat abia când a primit-o şi nu a fost dezamăgit câtuşi de puţin. Din contră.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn