Google+

Mare atentie atunci cand va conectati la o retea WiFi. Cum puteti fi atacat de hakeri

Suntem conectati in permanenta cu prietenii si familia, fie pe retelele de socializare, fie prin mesaje, iar multi folosesc retelele publice gratuite de internet, ca sa nu platească mult pentru traficul de date.Din păcate nu se gândesc că asta îi face vulnerabili în faţa hackerilor. Tocmai de aceea specialiştii au câteva sfaturi pentru a nu cădea în capcanele piraţilor cibernetici.


Reţelele wifi publice gratuite sunt riscante atunci când vorbim de securitatea telefoanelor noastre. Şi asta pentru că un hacker poate crea uşor o reţea falsă, a cărei denumire să fie asemănătoare cu cea a restaurantului în care ne aflăm spre exemplu.


Mai periculos este ca hackerii pot afla uşor unde mergem şi pot să ştie dacă suntem acasă sau la muncă. Informaţii importante pentru hoţi, de exemplu.


Câţiva studenţi au descoperit pe propria piele cum funcţionează aceste atacuri de tip phishing. Puţini au fost cei care au văzut toate riscurile după ce pe telefoanele lor au apărut 14 reţele wifi nesecurizate şi clonate.

 

Experţii în securitate cibernetică ne recomandă pe cât posibil să fim atenţi la ce reţele wi fi ne conectăm. Ele trebuie să fie securizate cu o parolă. Dacă nu sunt, cel mai bine ar fi să folosim un serviciu VPN. Adică o aplicaţie care ne ajută să ascundem ip-ul telefonului.

 

În caz contrar, datele noastre, inclusiv cele financiare, pot fi folosite ilegal. Iar nota de plată poate ajunge mult mai mare decât cea pentru internet.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn