Google+

Paradisul tropical renascut dupa un tsunami, vizitat lunar de 750.000 de oameni: ”Vin tineri si bogati” - FOTO

Phuket, paradisul tropical renascut dupa ce a fost lovit de tsunami in 2004, trece printr-o transformare. Insula din Thailanda a devenit una dintre destinatiile preferate de vacanta ale turistilor chinezi, carora, se stie, le place luxul.Lanţurile hoteliere cu pretenţii le-au venit în întâmpinare cu oferte greu de refuzat şi creşte şi numărul restaurantelor, au anunţat încântate autorităţile de acolo.


Plajele, vegetaţia luxuriantă şi mâncarea tradiţională delicioasă - sunt doar câteva dintre elementele care fac din Phuket un magnet pentru turişti.
Distrusă de tsunami în 2004, cea mai mare insulă a Thailandei şi-a revenit spectaculos, iar numărul oaspeţilor creşte în mod consistent.

 

În sezon ajung acolo aproximativ 750.000 de oameni pe lună. Graţie unor festivaluri culinare foarte populare şi altor evenimente, chiar şi în afara sezonului vorbim despre 650.000 de vizitatori lunar. Aşa că nu e de mirare că răsar tot mai multe hoteluri de lux.

 

Bill Barnett, fondator C9 Hotelworks: “Lanţurile hoteliere de lux vor să vină aici şi să profite de numărul tot mai mare de turişti.

 

Mai ales că, în ultimii ani, europenilor şi americanilor li se alătură un număr tot mai mare de chinezi.

 

Wiwan Bumrungwong, proprietara unui restaurant: “Chinezii reprezintă jumătate din turiştii care vin la noi. Numărul lor a crescut accelerat. Insula se dezvoltă foarte mult.”

 

Resorturile de lux şi companiile care închiriază iahturi şi elicoptere au profitat din plin de valul de turişti cu gusturi scumpe.

 

Bill Barnett, fondator C9 Hotelworks: “Primim turişti mai tineri şi mai bogaţi. Oameni care caută experienţe deosebite, au gusturi exclusiviste în materie de gastronomie. Sunt oameni cu aşteptări înalte.”

 

Şi companiile aeriene au intrat în joc şi au inclus în ofertă tot mai multe curse directe între marile oraşe din China şi Phuket. Turiştii chinezi primesc viză direct pe aeroport, fără bătăi de cap.

 

Insula a fost vizitată anul trecut de 8,4 milioane de persoane. Iar numărul oaspeţilor, care este cu 11 la sută mai mare decât cel înregistrat în 2016, ar putea creşte şi anul acesta, arată estimările. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Divertisment
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn