Phuket, paradisul tropical renascut dupa ce a fost lovit de tsunami in 2004, trece printr-o transformare. Insula din Thailanda a devenit una dintre destinatiile preferate de vacanta ale turistilor chinezi, carora, se stie, le place luxul.

Publicat:29.10.2018, 06:24Lanturile hoteliere cu pretentii le-au venit în întâmpinare cu oferte greu de refuzat si creste si numarul restaurantelor, au anuntat încântate autoritatile de acolo.


Plajele, vegetatia luxurianta si mâncarea traditionala delicioasa - sunt doar câteva dintre elementele care fac din Phuket un magnet pentru turisti.
Distrusa de tsunami în 2004, cea mai mare insula a Thailandei si-a revenit spectaculos, iar numarul oaspetilor creste în mod consistent.

În sezon ajung acolo aproximativ 750.000 de oameni pe luna. Gratie unor festivaluri culinare foarte populare si altor evenimente, chiar si în afara sezonului vorbim despre 650.000 de vizitatori lunar. Asa ca nu e de mirare ca rasar tot mai multe hoteluri de lux.

Bill Barnett, fondator C9 Hotelworks: “Lanturile hoteliere de lux vor sa vina aici si sa profite de numarul tot mai mare de turisti.

Mai ales ca, în ultimii ani, europenilor si americanilor li se alatura un numar tot mai mare de chinezi.

Wiwan Bumrungwong, proprietara unui restaurant: “Chinezii reprezinta jumatate din turistii care vin la noi. Numarul lor a crescut accelerat. Insula se dezvolta foarte mult.”

Resorturile de lux si companiile care închiriaza iahturi si elicoptere au profitat din plin de valul de turisti cu gusturi scumpe.

Bill Barnett, fondator C9 Hotelworks: “Primim turisti mai tineri si mai bogati. Oameni care cauta experiente deosebite, au gusturi exclusiviste în materie de gastronomie. Sunt oameni cu asteptari înalte.”

Si companiile aeriene au intrat în joc si au inclus în oferta tot mai multe curse directe între marile orase din China si Phuket. Turistii chinezi primesc viza direct pe aeroport, fara batai de cap.

Insula a fost vizitata anul trecut de 8,4 milioane de persoane. Iar numarul oaspetilor, care este cu 11 la suta mai mare decât cel înregistrat în 2016, ar putea creste si anul acesta, arata estimarile.