Muzicieni cu zeci de ani de cariera in spate inca reusesc sa ramana in topul incasarilor, cot la cot sau chiar intrecand artisti care nici nu se nascusera pe cand ei erau deja celebri.

Publicat:05.12.2018, 09:34U2, Roger Waters sau Guns N’ Roses figureaza în topul celor mai bine platiti muzicieni, alaturi de nume mai noi, ca Ed Sheeran sau Bruno Mars.
Rockerii irlandezi de la U2 au dovedit în 2018 ca înca pot umple stadioane, dupa 43 de ani de cariera muzicala. 2,7 milioane de fani au luat parte la concertele lor din cadrul turneului „Joshua Tree”.


Încasarile aduse de turneu, alaturi de vânzarile albumului „Songs of Experience” le-au adus câstiguri de 118 milioane de dolari si locul întâi în topul Forbes al celor mai bine platiti muzicieni din lume. Revista a calculat încasarile dintre iunie 2017 si iunie 2018, fara a tine cont de onorariile agentilor, managerilor sau avocatilor.


Pe locul doi, la mica distanta, se afla trupa Coldplay, cu 115,5 milioane de dolari. Trupa, al carei solist este fostul sot al actritei Gwyneth Paltrow, a efectuat în ultimii doi ani un turneu pe cinci continente, cu încasari totale de peste jumatate de miliard de dolari.

La doar 27 de ani, Ed Sheeran completeaza podiumul cu venituri de 110 milioane de dolari, propulsat de succesul sau urias pe platformele de streaming. El este de asemenea cel mai bine platit muzician solo, potrivit calculelor facute de Forbes.

Bruno Mars, cu 100 de milioane de dolari, si Katy Perry cu 83, ocupa pozitiile 4 si 5 din clasament. Cea din urma este si cea mai bine platita femeie din muzica, urmata îndeaproape de Taylor Swift, cu 80 de milioane de dolari într-un singur an.

Pe locul sapte îl gasim pe Jay-Z, cu 76,5 milioane de dolari, urmat de alta surpriza a topului, trupa rock Guns N’ Roses, cu 71 de milioane de dolari.

Diddy încheie topul zece, cu încasari de 64 de milioane de dolari, depasit cu o pozitie si patru milioane de dolari de atemporalul Roger Waters.