Un anunt postat pe un site de imobiliare a ajuns viral pe retele de socializare. Mesajul prezinta oferta unui octogenar care ar lasa mostenire o vila in Bucuresti, rezervandu-si insa dreptul de uzufruct viager, scrie libertatea.ro

Publicat:07.02.2018, 16:31

Anuntul postat de un propietar pe un site imobiliar a ajuns sa adune mii de like-uri si de distribuiri. Iata anuntul publicat pe bazaruldecase.ro.

"Proprietar octogenar las GRATUIT vila in Bucuresti in baza unui contract de uzufruct-viager cu drept de abitatie.
Nu am copii si dorec sa las casa unei familii de intelectuali bine educati!
Imi rezerv dreptul sa fac selectia familiei si astept solicitarile dumneavoastra doar la anunt pe contact."


Conform art. 703 Cod civil, uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane si de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însa cu îndatorirea de a-i conserva substanta. Daca este viager, atunci dreptul de folosinta si de a culege fructele bunului se întinde pe durata întregii vieti a persoanei în favoarea careia este instituit.

În cazul unui apartament, fructele sunt fructe civile si se mai numesc si venituri. Acestea sunt constituite din veniturile rezultate din folosirea bunului de catre o alta persoana în virtutea unui act juridic, cum este cazul închirierii. Cu alte cuvinte, o persoana care cumpara un imobil cu drept de uzufruct viager în favoarea vânzatorului, nu va avea dreptul de a folosi personal sau de a închiria imobilul pe toata durata vietii vânzatorului.