Rusul asta chiar se poate lauda ca a construit un vehicul unic de off-road. Pentru a-l crea, omul nostru a folosit un camion militar rusesc si un Mercedes-Benz S-Class (W140) cu motor V8 si cutie automata.

Publicat:12.07.2018, 06:02

La vremea sa, Mercedes-ul S-Class din seria W140 a fost considerata una dintre cele mai luxoase masini din lume. Si pe buna dreptate. La inceputul anilor '90 avea geamuri duble, portbagaj si usi cu soft-close (desigur, o forma rudimentara a sistemului intalnit azi pe mai toate limuzinele premium), sistem de incalzire auxiliara si multe alte dotari care o faceau atat de dorita, scrie 4tuning.ro.

Dar cu siguranta nemtii de la Mercedes nu s-au gandit ca peste 20 de ani, S-Class-ul va fi folosit alaturi de un camion militar rusesc pentru a dezvolta un vehicul de off-road unic.

Proiectul neobisnuit ii apartine unui rus, caruia i-au trebuit nu mai putin de trei ani ca sa-l duca la capat. Unitatea de propulsie a limuzinei germane a ramas la locul ei, si fiind vorba despre un S550 vorbim de un V8 de 5.0 litri care dezvolta aproxmimativ 320 de cai putere.