Google+

Decizie in premiera. La ce au fost supusi de catre sefi angajatii unui lant de imbracaminte

Relailerul de imbracaminte american J.C. Penney are o abordare interesanta privind felul in care le da de stire angajatilor ca sunt pe punctul sa fie concediati. Acestia sunt impartiti pe categorii si primesc tricouri de culori diferite, in functie de performanta la locul de munca, sustin surse din interiorul companiei, citate de Business Insider.

 

Sefii J.C. Penney au infiintat trei categorii, carora le-a repartizat cate o culoare: rosu – pentru cei care urmeaza sa fie disponibilizati, galben – pentru cei care trebuie sa inceapa sa tina pasul daca vor sa mai ramana in firma siverde – culoarea purtata de cei care nu sunt in pericol sa fie dati afara.
 
Potrivit acelorasi surse, nici managerii de magazine, cei care trebuie sa faca “etichetarea” propriu-zisa, nu sunt prea fericiti cu pozitia in care au fost pusi. "Trebuie sa ne evaluam in acest mod intreaga echipa, nu doar pe membrii acesteia", se plange unul dintre sefii de magazin, care a dorit sa ramana anonim.
 
Multi dintre angajati nu au aflat deocamdata de simbolistica din spatele culorilor pe care le poarta, desi directorii magazinelor au fost instruiti sa nu tina acest lucru ascuns. Superiorii se gandesc insa ca angajatii s-ar putea panica in momentul in care vor afla adevarul.
 
Retailerul a avut de facut fata unui an 2012 cu pierderi masive, vanzarile scazand in aceasta perioada cu aproape o treime. Lucratorii se tem de eventualitatea unui nou val de concedieri, dupa ce 19.000 de oameni au fost dati afara de la preluarea companiei de catre Ray Johnson, in noiembrie 2011. Acesta a lucrat in trecut laApple si pentru lantul de magazine Target.
 
J.C. Penney a fost infiintata acum 111 ani si are peste 1.100 de filiale pe tot teritoriul Americii.

Sursa: Incont.ro
Citeste mai multe despre: imbracaminte, angajati, companie,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn