Google+

Masinile mai vechi de sapte ani vor putea fi inmatriculate in Republica Moldova!

Masinile mai vechi de sapte ani vor putea fi inmatriculate in Republica Moldova!
Embed:

Nu ajung bani la buget, asa ca facem rost de ei! Masinile mai vechi de sapte ani vor putea fi inmatriculate in Republica Moldova. Despre asta a anuntat astazi premierul Vlad Filat, impreuna cu seful misiunii FMI la Chisinau. Premierul a precizat ca este vorba despre masinile care se afla deja pe teritoriul Moldovei si nu au fost inmatriculate. Derogarea de la lege se va face pentru o perioada de trei luni. Si asta pentru a acumula noi venituri la buget.


De la sfarsitul lunii iulie pana in noiembrie, moldovenii isi vor putea inregistra autoturismele mai vechi de sapte ani. Desi subiectul a starnit zarva mare anul trecut, astazi premierul are o explicatie: “Sunt doua obiective: acumularea veniturilor la buget si legalizarea masinilor mai vechi. Suma este 125 milioane de lei.”


Tot in urma consultarilor cu FMI-ul, Filat a anuntat ca din ianuarie, anul viitor, producatorii agricoli vor trebui sa  plateasca la stat TVA in valoare de 20 de procente, si nu de opt ca pana acum.


Dupa ce s-a aflat mai bine de doua saptamani in vizita de evaluare la Chisinau, seful misiunii FMI a prezentat doua dintre motivele care impiedica dezvoltarea economiei: “Justitia slab dezvoltata si lipsa transparentei in domeniul proprietatii creeaza în continuare probleme economiei, inclusiv sectorului financiar”, a declarat Nikolay Gueorguiev, seful misiunii FMI.


Autoritatile de la Chisinau impreuna cu misiunea FMI estimeaza o crestere economica de trei procente in anul viitor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn