Google+

Saracii sefi bogati. Salariul unui director dintr-o intreprindere de stat ajunge pana la 150 de mii de lei

Saracii sefi bogati. Salariul unui director dintr-o intreprindere de stat ajunge pana la 150 de mii de lei
Embed:

Salariul unui director dintr-o intreprindere de stat creste intr-un an cat la simplii angajati nu ajunge intr-o viata. Acestia obtin si 150 de mii de lei, in timp ce subalternii primesc de 40 de ori mai putin. Veniturile lunare ale directorilor au fost anuntate astazi de Curtea de Conturi. Presedinele Curtii de Conturi, care are un salariu de 24 de mii de lei, califica aceasta situatie drept amorala.


150 de mii de lei. Atat primeste, lunar, sefa Intreprinderii Tutun CTC, unde statul este actionar majoritar. Asta in timp ce subalternii ei au un salariu mediu de 7 mii de lei, adica de 20 de ori mai mic.


Ala Sarbu spune ca totul este legal intrucat contractul sau de angajare prevede ca directorul incaseaza venituri de un procent din vanzari, la care se adauga o suma din profitul companiei. Acelasi document specifica faptul ca, in cazul in care directorul este concediat, acesta primeste 5 milioane de lei.


Un salariu de 150 de mii de lei ridica si Presedintele Bancii de Economii, Grigore Gacichevici. Nici directorul de la Moldtelecom Vitalie Iurcu nu o duce rau.


Vitalie Iurcu s-a aratat nemultumit de raportul Curtii de Conturi si i-a contrazis pe cei care au efectuat auditul.


Si Directorul Agentiei Proprietatii Publice, Tudor Copaci a criticat raportul Curtii.


Nici directorul de la Franzeluta, care are un salariu de 37 de mii de lei, si nici cel de la Apa-Canal, care ridica 27 de mii de lei, nu au trecut neobservati.


Raportul Curtii de Conturi s-a referit la 4 intreprinderi de stat si una municipala. El urmeaza sa fie prezentat Guvernului si Parlamentului. Despre salariile exagerate ale unor sefi de intreprinderi de stat s-a vorbit de mai multe ori, iar la inceputul lunii martie premierul a cerut modificarea legislatiei, in asa fel incat acestia sa nu primeasca salarii fabuloase.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn