Google+

Tara care ofera 18 000 de euro celor care contribuie la cresterea natalitatii

De ziua nationala a statului Singapore a fost publicat un clip in care oamenii sunt indemnati sa-si faca datoria civica dand nastere cel putin unui copil. Populatia a fost rugata “sa faca oameni mici care sa semene cu tine si cu mine”, informeaza CNN.

“Este timpul sa ne facem datoria civica. Si nu ma refer la discursuri, artificii sau parade. Vorbesc despre un copil. Sunteti gata?”, sunt cuvintele care apar in clipul realizat de o agentie de publicitate pentru compania Mentos.

Presa locala titreaza ca Mentos desfasoara campania media pentru cresterea natalitatii, in colaborare cu autoritatile singaporeze, desi nu exista o confirmare a acestora.
 
Clipul vine ca o consecinta a faptului ca tara se confrunta cu un declin accentuat al populatiei. Rata fertilitatii a scazut, iar populatia se afla intr-un proces continuu de imbatranire. Din acest motiv, statul le ofera noilor parinti sute de dolari ca sa faca copii (18.000 de euro pentru al 5-lea copil), potrivit autoritatilor din Singapore.
 
“La fel ca in celelalte tari dezvolate, atentia autoritatilor din Singapore se indreapta catre fertilitatea scazuta si imbatranirea populatiei. Scopul nostru este sa atingem o populatie durabila care sa poata determina cresterea economica si sa poata mentine coeziunea sociala, pentru ca Singapore sa ramana vibrant si plin de viata”, arata un raport guvernamental, citat de CNN.
   

Sursa: STIRILEPRO TV
Citeste mai multe despre: singapore, euro, natalitate,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn