Google+

A murit barbatul care apare intr-una dintre cele mai cunoscute fotografii din istorie

Barbatul din spatele uneia dintre cele mai cunoscute fotografii din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, George Mendonsa, a murit la 95 de ani, relateaza BBC.

 

Poza care a imortalizat sărutul dintre un marinar şi o asistentă medicală din Times Square, New York,  în 1945, a devenit una iconică şi a făcut înconjurul lumii.

 

George Mendonsa, marinarul din fotografie, s-a stins la 95 de ani, a anunţat familia. Femeia sărutată, Greta Zimmer Friedman, o asistentă pe atunci în vârstă de 21 de ani, a murit în 2016, la 92 de ani. Contrar aparenţelor cei doi nu se cunoşteau înainte de acest moment.

 

Sărutul din Times Square, surprins de fotograful Alfred Eisenstaedt în 14 august 1945, ziua anunţării capitulării Japoniei, a devenit simbolul sfârşitului conflictului.

Fiica lui Mendosa, Sharon Molleu, a declarat că tatăl ei a murit din cauza unei crize după ce a suferit o căzătură.

 

Povestea celor doi protagonişti din poza a fost una care a impresionat cu atât mai mult cu cât identitatea lor nu a fost cunoscută multă vreme.

 

Alfred Eisenstadt, fotograful care a surprins momentul, a povestit cum a realizat fotografia. ”Alergam în faţa lui cu Leica mea (n.r aparat foto) uitându-mă peste umăr, dar niciuna dintre posibilele fotografii nu mă încânta... Apoi dintr-o dată, brusc, am văzut că a prins ceva alb. M-am întors, am apăsat butonul camerei fix în momentul în care săruta asistenta. Dacă era îmbrăcată cu ceva negru nu aş fi făcut niciodată poza aceasta.”

 

“Nu sunt sigură că era într-adevăr un sărut (...) era doar cineva care sărbătorea sfârşitul războiului”, a povestit în 2005 Greta Friedman.

 

“Nu a fost un moment romantic. A fost doar un eveniment pentru a sărbători sfârşitul războiului”, a explicat ea, adăugând că George Mendonsa nu a spus niciun cuvânt înainte de a se apleca spre ea.

 

“Nu am ales să fiu sărutată. Bărbatul a venit pur şi simplu şi m-a sărutat”.

 

Sursa: BBC


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Entertainment

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn