Google+

Batalia gigantilor cu aripi. Boeing depaseste Airbus la valoarea comenzilor obtinute la Salonul aviatic de la Paris

Airbus a obtinut comenzi pentru 326 de avioane la salonul de aviatie de la Paris, in valoare de 39,7 miliarde de dolari la preturile din lista, dar a recunoscut ca nu a reusit sa ajunga la nivelul Boeing, care a atras 443 de comenzi, relateaza Reuters.

 

De obicei, operatorii aerieni obtin la achizitia de avioane discount-uri fata de preturile din lista.

 

Constructorul european de avioane a anuntat ca si-a asigurat 144 de comenzi ferme si angajamente pentru alte 182 de aeronave, intre care aproape 100 de comenzi facute in ultimul moment din Iran, care necesita insa aprobari guvernamentale.

 

Airbus a precizat ca si-a asigurat comenzi pentru 20 de avioane A 320neo cu un singur culoar si 8 aeronave mari A330 din partea Zagros Airlines si alte 45 de avioane cu un singur culoar din partea Iran Airtour. Tranzactiile respective neceista acordul guvernului american.

 

Operatorul low-cost Wizz Air a anuntat, miercuri, ca a facut o comanda suplimentara de 10 aeronave Airbus A321ceo, care vor intra in flota companiei in 2018 si 2019. In baza listei acuale de preturi, valoarea noii comenzi este de aproximativ 1,16 miliarde de dolari, desi Airbus a acordat reduceri semnificative pentru Wizz Air.

 

Noile aeronave se adauga celor 110 aparate de zbor de ultima generatie A321neo deja comandate care vor face ca flota companiei sa fie mai mult decat dubla, in 2024.Si low-costul romanesc Blue Air a participat la Salonul aviatic de la Paris, unde a comandat sase avioane 737 MAX, pastrandu-si dreptul sa mai cumpere alte doua astfel de aeronave in aceleasi conditii.

 

Compania devine astfel primul operator de Boeing 737 MAX din Romania.
Blue Air va inchiria, totodata, alte 12 aparate Boeing 737 de la Air Lease Corporation, partenerul cu care a inceput in acest an colaborarea.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Entertainment

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn