Google+

Mos Craciun si-a inceput calatoria in jurul lumii. Traseul lui poate fi urmarit in timp real

A facut lista, a verificat-o de doua ori si deja stie cine a fost cuminte si cine nu. Mos Craciun si-a inceput lunga calatorie pe tot globul pentru a imparti cadouri. Iar traseul lui poate fi urmarit in timp real.În fiecare an, cei de la NORAD, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială, dedică ziua de 24 decembrie pentru a-l urmări pe Moş Crăciun în timp ce împarte cadouri pe întreg globul pământesc.

 

Prima oprire a moşului este Republica Kiribati, o serie de 32 de atoluri în Oceanul Pacific, apoi se va deplasa spre vest în jurul lumii în Noua Zeelandă şi Australia, apoi în Japonia, în Asia şi în Africa, urmează Europa, Canada, SUA şi America Centrală şi de Sud.

 

Moş Crăciun va călători în această zi aproximativ 510.000.000 de kilometri, cu o viteză de 10.703.437,5 km/h. La o estimare de trei copii pentru fiecare locuinţă, asta înseamnă că moşul va face 233.000.000 de opriri cu sania lui, potrivit The Telegraph.

 

Moş Crăciun trebuie să viziteze 390.000 de locuinţe pe minut. Cu toate plăcintele şi prăjiturile pe care le va primi, el va consuma aproximativ 71.764.000.000 de calorii în total.

 

Tradiţia NORAD de a urmări traseul lui Moş Crăciun datează încă din anul 1955, atunci când o publicaţie americană le oferea şansa copiilor de a vorbi cu Moş Crăciun, doar că numărul a fost scris greşit, aşa că primul apel efectuat de un copil care îşi dorea să vorbească cu moşul a fost redirecţionat către aceştia.

 

Întreaga călătorie a lui Moş Crăciun poate fi urmărită AICI!

Sursa: The Telegraph

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Entertainment

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn