Google+

Dita Estfarm, fondata de Iurie Chirtoaca, cea mai mare companie cu capital moldovenesc, la conferinta „R. Moldova - Romania. Investitii, comert, finantare”

SRL Dita Estfarm, cea mai mare companie antreprenoriala din Republica Moldova, alaturi de alti actori din businessul moldovenesc si romanesc, va participa la conferinta „Republica Moldova - Romania. Investitii, comert, finantare”, organizata la Chisinau, pe 12 iulie, de catre Ziarul Financiar, Banca Transilvania si Victoriabank.Conferinţa este prima de acest gen şi este dedicată parteneriatelor de business dintre companiile din cele două ţări şi vine în contextul în care Republica Moldova devine tot mai atractivă pentru antreprenorii români, scrie ZF.

 

Evenimentul tinde să aducă la aceeaşi masă antreprenori, bancheri, economişti, manageri din România şi Republica Moldova pentru a găsi împreună cele mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi dezvoltarea culturii antreprenoriale şi de business din ţara noastră.

 

Republica Moldova va fi reprezentată de către mai mulţi actori din businessul moldovenesc, inclusiv de compania framaceutică Dita Estfarm, fondată de Iurie Chirtoacă – firmă cu cel mai mare capital privat moldovenesc, conform unui clasament furnizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri în anul 2016.

 

Companii româneşti puternice precum Arabesque (bricolaj), Betty Ice ( îngheţată), Ion Moş (condimente), Preţuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte), Teraplast (tâmplărie PVC) sunt doar câteva exemple de businessuri româneşti care s-au extins în Republica Moldova. În plus, franciza lanţului de restaurante KFC din Republica Moldova este deţinută de aceiaşi antreprenori care contro­lează businessul din România, Nicolae Badea, Lucian Vlad şi Radu Dimofte.

 

De asemenea, conform celor mai recente date disponibile, franciza McDonald’s din Republica Moldova este deţinută de omul de afaceri român Ilie Năstase. Totodată, Ministerul Sănătăţii, acţionarul majoritar al Antibiotice Iaşi, principalul producător de medicamente generice din România, a decis ca societatea să îşi deschidă reprezentanţă în Republica Moldova.

 

De altfel, una dintre cele mai importante tranzacţii în care au fost implicate companii româneşti şi moldoveneşti este cea prin care Banca Transilvania, a doua cea mai mare bancă locală după active, a devenit în acest an acţionar al Victoriabank, prima bancă înfiinţată în Republica Moldova

 

Ce urmează în domeniul antreprenoriatului românesc, cum facem ca Republica Moldova să îşi dezvolte mai mult cultura antreprenorială şi cultura de business, cum ajungem la o economie sănătoasă pe termen lung  - sunt doar câteva dintre întrebările la care se va încerca să se răspundă în cadrul conferinţei de la Chişinău din 12 iulie.

 

De menţionat că Dita Estfarm este o companie de distribuţie farmaceutică cu o prezenţă puternică pe piaţa Republicii Moldova ce activează din 1995. În ultimii ani, Dita Estfarm este lider pe piaţa de distribuţie, fiind şi unul dintre cei mai mari importatori din ţară. Compania distribuie produse farmaceutice şi parafarmaceutice către peste 350 de agenţi economici (1050 de farmacii), dar şi către 210 spitale din ţară.

 

Dita Estfarm deţine şi cel mai mare lanţ de farmacii „Farmacia Familiei”, cu peste 173 de farmacii la nivel naţional şi cu 870 de locuri de muncă create.

 

CUM „DITA ESTFARM” A AJUNS SĂ FIE COMPANIA CU CEA MAI MARE CIFRĂ DE AFACERI DIN MOLDOVA. IURIE CHIRTOACĂ: „CEA MAI IMPORTANTĂ RESURSĂ SUNT OAMENII”

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn