Google+

Performante in crestere ale KMG International in 2016

Rompetrol, principalul brand al KMG International, reprezentativ pentru operatiunile de rafinare si petrochimie si activitatile de distributie din Bulgaria, Georgia, Romania si Moldova, precum si pentru serviciile la sonda din domeniul upstream si-a imbunatatit in 2016 rezultatele financiare si performantele tehnologice. Aceasta se datoreaza continuarii programelor de consolidare si dezvoltare a activitatilor si operatiunilor de profil in regiunea Marii Negre. Programul „Change for Good” lansat in 2014, vizeaza o eficientizare si o imbunatatire pana in 2018 a intregului flux de operatiuni specifice activitatilor sale. De asemenea, acesta urmareste si o reducere a cheltuielilor operationale si o crestere a profitabilitatii, impactul economic obtinut in perioada 2014-2016 ridicandu-se la 132 milioane USD, din care 84 milioane USD doar anul trecut.


Rafinare şi petrochimie

 

Unităţile de producţie ale Grupului Rompetrol au înregistrat anul trecut o majorare de 9% a cantităţilor totale de materie primă procesată, de la 5,45 milioane tone în 2015 la 5,95 milioane în 2016. 

 

Astfel, cea mai mare unitate de profil din România si una dintre cele mai moderne şi complexe din regiune, rafinăria Petromidia Năvodari, a procesat anul trecut peste 5,4 milioane tone, care s-a reflectat şi la nivelul volumelor de carburanţi obtinuţi – 4,2 milioane tone. O mare parte a acestui volum de combustibili au mers la export, atât către subsidiarele Grupului din Moldova, Bulgaria şi Georgia, cât şi partenerii tradiţionali din regiunea Mării Negre.

 

Recorduri istorice în ceea ce priveşte producţia de bitum, hexan, solvenţi ecologici, dar şi în ceea ce priveşte costul de procesare şi pierderea tehnologică, a obţinut şi rafinăria Vega Ploieşti – cea mai veche unitate din România. Aceasta şi-a majorat cu 8% cantitatea de materie primă procesată - până la 354.000 de tone. 

 

O cantitate de 189.000 de tone de materie primă (propilenă, etilenă) - în creştere cu peste 8% faţă de volumele obţinute în 2015, au fost prelucrate de divizia de petrochimie. Din produsele obţinute, circa 57% au fost livrate la export, compania reuşind să dezvolte 3 noi tipuri de polimeri. 

 

Retail si trading

 

Segmentul de retail al Grupului a înregistrat anul trecut un volum record pentru vânzările de carburanţi (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, Moldova, Bulgaria şi Georgia, până la un nivel de 2,9 milioane tone, cu 15% mai mult decât în 2015. Acestă evoluţie a fost posibilă datorită noilor politici comerciale, dar şi continuării programelor de extindere a reţelei de distribuţie a carburanţilor şi rebranding al staţiilor Rompetrol.

 

 ”Pentru Rompetrol Moldova, anul 2016, a însemnat dezvoltare, optimizarea operaţiunilor de retail şi logistică, precum şi modernizarea şi implementarea noului concept de magazin. În anul 2016 au fost deschise 12 staţii noi, astfel am ajuns la un număr total de 76 staţii în Republica Moldova. Toate cele 12 staţii au magazine realizate în baza unui concept nou implementat cu succes în Romania şi importat şi in Rep. Moldova. Infrastructura de alimentare a fost modernizată, de la rezervoarele subterane, până la pompele de distribuţie a carburanţilor. În urma punerii în funcţiune a celor 12 staţii, Rompetrol Moldova a contribuit la crearea a 130 locuri de muncă.” declară Felix Crudu Tesloveanu, director general Rompetrol Moldova.

 

În 2016, Rompetrol Moldova a achitat drepturi de import şi TVA şi a efectuat plăţi la fondul social şi medical de aproximativ 35 milioane USD.

 

Rompetrol Moldova are ca obiectiv continuarea extinderii reţelei şi modernizarea staţiilor existente, inclusiv deschiderea de noi magazine în incinta staţiilor de alimentare, ceea ce va permite consolidarea poziţiei sale pe piaţa Republicii Moldova şi va contribui la crearea noilor locuri de muncă pentru cetăţenii Rep. Moldova.

 

*Acest articol este un produs comercial.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn