Google+

Se cauta 175 de miliarde. Batalie dura intre autoritatile centrale si cele locale pentru banii Fondului Rutier - Mold-street.com

Batalie dura intre autoritatile centrale si cele locale privind modul de distribuire a resurselor din Fondul Rutier. La mijloc sunt miliarde de lei, noteaza Mold-street.com.Astfel, Congresul Autoritatilor Locale (CALM) critica dur atitudinea Ministerului Transportului si Infrastructurii Drumurilor (MTID) in privinta administrarii banilor ce sunt destinati reparatiei si intretinerii drumurilor.

 

70% la MTID si doar 10% la primarii

 

"Desi MTID opereaza cu notiuni de echitate si corectitudine in distribuirea fondului rutier, in realitate, modelul propus este incorect si injust. Acesta prevede expres ca doar 10% din tot fondul va ajunge in satele si orasele noastre. In rest, 20% vor merge catre raioane si 70% vor ramane in administrarea MTID", se arata intr-o declaratie a Congresului Autoritatilor Locale (CALM).

 

"Modelul propus de Ministerul Transporturilor, la prima vedere creeaza imaginea unei echitati in distribuirea Fondului Rutier. La o analiza mai atenta, acesta pastreaza sistemul actual de distribuire, cu aceleasi probleme si posibilitati mari de politizare datorita centralizarii excesive. Impartirea banilor pe kilometru sau alte criterii sunt lipsite de orice credibilitate. La o intrunire cu sefii de la MTID dupa o prezentare a viziunilor... pe neasteptate, cei de la MTID au venit cu propunerea ca sa fie semnata decizia de sustinere a viziunii Ministerului. Pare cel putin stranie aceasta graba", a declarat Viorel Furdui, directorul executiv CALM.

 

MTID: se fac multe afirmatii speculative

 

In replica, MTID a emis chiar pe 8 martie o nota in care isi expune pozitia in aceasta chestiune si sustine ca opiniile exprimate de conducerea CALM sunt speculative si denota o abordare unilaterala.

 

Citeste continuarea pe Mold-street.com.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Financiar
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn