Google+

Soferii nu vor mai plati taxa de drum, ci impozitul pe masina - VIDEO

Soferii nu vor mai plati taxa de drum, ci impozitul pe masina - VIDEO
Embed:

Reforme fiscale in noua politica bugetara. Soferii nu vor mai plati taxa de drum ci impozitul pe masina. Este propunerea noului sef de la Finante, care sustine ca in fond, nu se schimba mare lucru. Suma achitata va fi aceasi, doar ca beneficiari vor fi localitatile unde soferii au viza de resedinta si nu Ministerul Transporturilor.

 

Potrivit noii politici bugetar-fiscale, soferii nu vor mai plati taxe pentru drumuri in fiecare an, ci un impozit pe autovehicule, cum  se intampla si in cazul bunurilor imobiliare. 


Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: “Va fi aceeasi taxa doar, nu se mareste, doar ca banii vor fi trasferati autoritatilor locale...”


Astfel, indiferent de cate ori a scos masina din parcare, fiecare proprietar va trebui anual sa achite o taxa fixa. La fel ca la impozitul pe venit, conducatorii auto vor beneficia si de o reducere de 15 la suta, in cazul in care vor achita impoztul pana pe data de 30 iunie. Banii vor fi impartiti intre primariile localitatilor, in functie de numarul de proprietari de masini. Reforma i-a bucurat pe primari, doar ca acestia nu prea cred ca noua regula va fi si aplicata.

Noua reforma va fi implementata abia de la anul viitor. Transportatorii insa vor ca si soferii straini care tranziteaza tara noastra sa plateasca impozite.

Pe de altata parte, primarul capitalei sustine ca pentru a dezvolta localitatile, mai bine ar fi fost sa existe doua taxe separate - una pentru drumuri si alta pentru automobil. Asa cum se intampla in tarile dezvoltate. 

Astazi la congresul alesilor locali, unde a participat si premierul Pavel Filip, pe langa taxa pentru automobil un primar a mai cerut o facilitate – imunitate ca la deputati. 

Primarul a avut si un mesaj pentru noul premier.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn