Google+

10 mii de dolari pentru cei care se muta in acest oras. Cine poate primi banii

Pentru a atrage specialisti in tehnologie, autoritatile dintr-un oras din Oklahoma au creat un program prin care ofera o suma de bani celor care vor sa se mute in oras.

 

Astfel, prin intermediul programului Tulsa Remote, cei care vor să se mute pentru un an în oraş şi să lucreze de la distanţă un an de zile primesc 10.000 de dolari, scrie CNBC.

 

De asemenea, cei care îndeplinesc condiţiile programului primesc şi alte beneficii, cum ar fi spaţii de lucru, mancare la birou, precum şi întâlniri lunare şi workshopuri cu antreprenorii locali.

 

Cei interesaţi să se mute în Tulsa vor avea la dispoziţie şi un apartament cu chiria şi utilităţile plătite în primele trei luni.Cele 10.000 de dolari vor fi distribuite pe parcursul întregului an, respectiv 2.500 de dolari la început, pentru cheltuielile de relocare, câte 500 de dolari în fiecare lună şi o plată finală de 1.500 de dolari.

 

Prin această strategie, autorităţile locale speră să atragă cât mai mulţi tineri care să decidă să rămână în Tulsa pe termen lung şi să revigoreze mediul antreprenorial, să dezvolte organizaţii neguvernamentale sau să intre în viaţa politică, spune Ken Levit, director executiv al Fundaţiei George Kaiser Family, o organizaţie care colaborează cu autorităţile locale în acest proiect.

 

Deşi prin intermediul programului sunt ţintiţi specialiştii în IT, autotităţile susţin că sunt bineveniţi şi persoane “dinamice şi talentate”, cum ar fi corporatişti, cercetători sau scriitori.

 

Pentru a se putea inscrie, aplicanţii tre buie să aibă peste 18 ani, să aibă uin loc de muncă în afara oraşului Tulsa şi să dorească să se mute în oraş pentru cel puţin un an. Participanţii pot locui în centrul oraşului sau în zona rurală. Prin acest proiect, autorităţile speră să atragă cel puţin 300 de specialişti.

 

Prin această opţiune, Tulsa se alătură altor oraşe americane care vor să atragă tineri profesionişti, cum ar fi Baltimore, St. Clair County din Michigan sau Marquette din Kansas. De asemenea, Vermont a adoptat o lege, în luna mai, anul trecut, prin care oferă 10.000 de dolari celor care vor să se mute acolo şi să lucreze de la distanta pentru un angajator privat.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn