Google+

A disparut oceanul. Fenomenul produs de forta uraganului Irma, in Bahamas. Explicatiile specialistilor - VIDEO

Puterea uraganului Irma este atat de mare incat poate aspira, la propriu, oceanul. S-a intamplat in Bahamas, unde nici plajele nu mai exista, noteaza mediafax.ro, citand huffingtonpost.com.

 

Utilizatorul de Twitter @Piznack, una dintre numeroasele persoane care au postat video-uri cu inedita scenă, a scris : "Familia mea din Bahamas spune că Irma a aspirat toată apa. Nu mai există practic apă. Plajele şi oceanul au dispărut", scrie mediafax.ro

 

În imagini se poate vedea cum apa s-a retras efectiv din zona plajelor din Long Island, Bahamas. Angela Fritz, editor meteo la The Washington Post, a confirmat fenomenul şi spune că acesta se poate produce în timpul uraganelor foarte puternice, precum Irma."În mijlocul furtunii, unde este o presiune extrem de scăzută, apa este efectiv aspirată. Această presiune scazută este în sine un mecanism de aspirare şi poate schimba astfel suprafaţa oceanului. Furtuna atrage apa din împrejurimi spre centrul ei şi astfel nu mai rămâne nimic", explică aceasta.

 

Wayne Neely, meteorolog la Departamentul de Meteorologie din Bahamas, avertizează însă rezidenţii din Long Island şi Exuma să fie foarte atenţi, pentru că la fel de repede cum a dispărut, tot atât de rapid oceanul se va reîntoarce. Ba mai mult, apa va veni cu o "furie extremă".
Uraganul Irma a ucis până acum 22 de oameni în Caraibe, iar astăzi tocmai a ajuns în Florida.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn