A inceput sezonul schimbarii anvelopelor de iarna. De acest lucru profita in primul rand vulcanizarile, care stiu ca este o activitate sezoniera asa ca trebuie sa traga cat mai mult, sa faca cat mai multi bani. Evident, asa apar si vulcanizarile tepare, noteaza 4tuning.ro.

Publicat:15.11.2018, 06:25

- Indreptarea jantelor, cea mai mare teapa 

- Rotile tale nu intra la oferta 

- Nu merge casa de marcat

Vulcanizarile mari, in care s-au investit milioane de Euro, cu centre uriase de service roti, uneori si mecanica, depozit de anvelope si asa mai departe, au preturi pe masura, adica destul de ridicate. Dar au oameni calificati, totul se realizeaza pe baza de procedura si clientul stie exact cat costa. Vulcanizarile de cartier au preturi mai decente, insa asta vine la pachet si cu ceva... probleme, scrie www.4tuning.ro.

Indreptarea jantelor, cea mai mare teapa

Orice vulcanizare de cartier va incerca sa scoata bani de la un sofer si prin indreptarea jantelor. Nu conteaza ca jantele sunt noi, scoase din cutie cu 2 ore inainte, sau abia indreptate, Gigel de la vulcanizare iti va zice ca sunt strambe. La cine merge combinatia, bine, la cine nu, iar bine. Insa soferul trebuie sa stie ca atata timp cat volanul nu vibreaza si anvelopa nu pierde aer, janta nu este stramba. Asa ca trebuie sa-l refuze linistit pe Gigel care vrea sa incaseze niste bani pe nedrept. Mai ales ca, de multe ori, daca clientul nu sta langa vulcanizator, acesta nici nu se mai sinchiseste sa puna janta pe aparatul de indreptat, ci doar zice la final ca s-a indreptat... Normal, soferul nu va simti nicio modificare in tinuta de drum.

Rotile tale nu intra la oferta

Acum, la inceput de sezon rece, majoritatea vulcanizarilor mici au oferte avantajoase de schimbat rotile. Unele spun clar ca oferta este pentru orice dimensiune de janta, deci acolo nu vei avea surprize. Dar multe scriu undeva, mic, ca doar jantele de 13, 14, 15 intra la oferta. Restul, nu, pretul fiind calculat separat si individual pe fiecare operatiune.

ARTICOLUL INTEGRAL PE 4TUNING.RO