Accident in lant provocat, joi, pe Drumul National 71 de un batran de 80 de ani din judetul Dambovita. Soferul ar fi scapat masina de sub control, a intrat pe contrasens, si a izbit un taxi.

Publicat:07.12.2018, 06:23

O a treia masina a intrat într-un cap de pod, când femeia aflata la volan a încercat sa evite cele doua autoturisme.

Cu adevarat grav este fapul ca soferul de 80 de ani ar suferi, se pare, de Alzheimer, si în mod normal nu ar trebui sa mai aiba dreptul sa conduca.

Accidentul a avut loc la lasarea serii, la iesirea din localitatea Motaieni, în judetul Dâmbovita. Martorii povestesc ca soferul, de 80 de ani, ar fi intrat deodata pe sensul opus si a facut praf un taxi. Soferii celor masini au fost transportati de urgenta la spital.


Luiza Calin, pasagera: “Copilul a încercat sa evite cât a putut, s-a înfipt în capul asta de pod si l-a împins pe asta cu taxiul fix în ea.”

Un alt sofer povesteste ca îl vazuse pe batrân comportându-se ciudat cu numai câteva minute înainte sa provoace accidentul.

Sofer: “Prima oara l-am observat la bariera, la Motaieni, a intrat sub parapete si s-a dat jos din masina. N-a mai tinut, se face un pic la stânga, el a tinut drept, s-a dat jos din masina, mergea pe mijlocul strazii.”

Rudele soferitei sunt revoltate dupa ce au aflat ca soferul de 80 de ani sufera de Alzheimer, deci nu ar avea voie în mod normal sa conduca.

Eugen Calin, tatal soferitei: “Cine i-a mai dat voie sa mai circule? Cine i-a dat fisa medicala, cine i-a verificat abilitatile.Nu se poate!”

Medicii de la spitalul unde a fost internat batrânul spun ca are într-adevar probleme de sanatate si n-ar trebui sa mai sofeze.

Ion Diaconescu, medic Spit. Pucioasa: “Asistentele stiu ca ar fi fost internat la Geriatrie, cu boala Alzheimer. În niciun caz nu ar fi trebuit sa conduca. Riscul este de accident, sa provoace. Nu mai are reactie. Si am înteles de la asistente ca în repetate rânduri a venit si în stare de ebrietate.”

Politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si continua investigatiile.

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!  

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.