Google+

Accidentul aviatic din Columbia: O parte din echipaj nu avea autorizatie pentru a efectua zborul

O parte a echipajului avionului care s-a prabusit la sfarsitul lui noiembrie 2016 in Columbia, omorand 71 de oameni, nu dispunea de autorizatiile necesare pentru a efectua acest zbor, potrivit avocatului uneia dintre parti, informeaza joi AFP.

 

Acest accident a decimat aproape întregul club de fotbal Chapecoense, din micul oraş brazilian Chapeco, echipă ce se deplasa în Columbia pentru a disputa finala din Copa Sudamericana, a doua cea mai importantă competiţie continentală din America Latină, cu echipa columbiană Atletico Nacional. Şase persoane au supravieţuit în mod miraculos accidentului.

 

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei efectuate de partea columbiană, prezentate la sfârşitul lui decembrie, aparatul companiei boliviene LaMia nu avea suficient carburant.

 

Avocatul Jaime Cernadas, care îl apără pe Mauricio Duran, un membru al Aviaţiei Civile Boliviene (DGAC) vizat de anchetă pentru că a autorizat planul zborului, a declarat pentru cotidianul El Deber că Fernando Ovar Goytia, copilotul decedat în timpul accidentului, nu avea autorizaţie din partea DGAC.

 

Cotidianul a subliniat, de asemenea, că mecanicul Edwin Tumiri, unul dintre supravieţuitori, nu dispunea nici el de o astfel de autorizaţie.

 

Echipajul, format din şapte membri, număra cinci bolivieni, o paraguayancă şi un venezuelan.

 

Sursa: AGERPRES.RO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn