Google+

Adjunctul secretarului general NATO: Sustinem suveranitatea Republicii Moldova si vrem consolidarea parteneriatului

Alianta Nord-Atlantica sustine integritatea teritoriala a Republicii Moldova si doreste consolidarea parteneriatului cu aceasta tara, a declarat Alexander Vershbow, adjunct al secretarului general NATO, dupa intrevederea cu ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur.


"Adjunctul secretarului general NATO Alexander Vershbow si ministrul moldovean de Externe, Andrei Galbur, au discutat luni despre consolidarea parteneriatului între Alianta Nord-Atlantica si Chisinau. Alexander Vershbow a multumit Republicii Moldova pentru contributiile constante la misiunea din Kosovo si a subliniat ca toate statele NATO sustin suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Republicii Moldova", informeaza un comunicat oficial NATO.

 

"În cursul întrevederii, adjunctul secretarului general NATO a reiterat sustinerea Aliantei pentru reformele din Republica Moldova si pentru consolidarea capacitatilor de aparare si securitate din aceasta tara. NATO si state membre NATO vor continua sa ofere asistenta Republicii Moldova în sensul înfiintarii unei armate moderne, dinamice si echipata corespunzator, interoperabila cu armatele altor state", precizeaza NATO.

 

"Initiativa de Construire a Capacitatii de Aparare, sustinuta cu ocazia summitului din tara Galilor (septembrie 2014), permite oferirea de asistenta Republicii Moldova în consolidarea si modernizarea fortelor armate si în reformarea structurilor de securitate nationala. Alexander Vershbow saluta progresele înregistrate de Republica Moldova prin noua Strategie de Securitate Nationala, un pas important, care va permite tarii sa identifice capabilitatile militare necesare", precizeaza Alianta Nord-Atlantica.

 

Sursa: Mediafax.ro


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn