Google+

Adolescenta sanctionata de conducerea scolii, dupa ce si-a donat parul copiilor cu cancer. Mesajul postat de ea pe facebook - FOTO

O adolescenta de 14 ani din Cornwall a fost pusa in detentie de conducerea scolii, pe motiv ca a incalcat regulamentul, dupa ce si-a taiat parul. Mai mult, mama fetei sustine ca i s-a spus sa poarte o esarfa pana cand ii va creste parul.Anneka Baldwin, mama adolescentei identificată drept Niamh, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de gestul Academiei Mounts Bay, susţinând că fiica sa a recurs la acest gest în semn de solidaritate cu copiii care şi-au pierdut părul din cauza cancerului, scrie publicaţia britanică The Independent.

 

„Ascultând-o pe Niamh cum cântă vocal şi la chitară, este incredibil. Mă gândesc cât sunt de norocoasă să fiu mama ei; este cea mai puternică şi cea mai grozavă persoană pe care o cunosc. Recent, Niamh şi-a ras părul, pentru a-l dona unei organizaţii care face peruci pentru copii. Cred că este un gest care denotă curaj şi, de aceea, sunt foarte supărată că şcoala a umilit-o şi a pus-o în detenţie, spunându-i că nu poate participa la ore dacă părul ei este mai scurt de un centimetru. Niamh a avut întotdeauna rezultate şcolare remarcabile şi toţi profesorii au lăudat-o, iar toţi care o cunosc spun că este politicoasă şi amabilă. Aceste lucruri nu se schimbă doar din cauza tunsorii sale. Pentru mine, decizia şcolii este una discriminatorie. Sunt furioasă şi dezamăgită de şcoală!”, a scris mama de 32 de ani, pe Facebook.

 

La rândul său, adolescenta a postat pe aceeaşi reţea de socializare o fotografie, cu mesajul: „Părul nu defineşte cine sunt ca persoană.”

„Toţi elevii ştiu care este politica şcolii şi ştiu ce se întâmplă când o încalcă. Consecinţa este că trebuie să stea în detenţie până când îi creşte părul”, a spus directoarea unităţii de învăţământ.

 

Potrivit acesteia, adolescenta ar fi cerut chiar permisiunea şcolii privind decizia de a-şi dona părul, iar aceştia ar fi sfătuit-o să se implice într-un alt mod. „Familia a avut toate oportunităţile pentru a contacta şcoala înainte ca Niamh să îşi doneze părul, însă au decis să nu o facă. O să discut cu mama fetei şi vom încerca să rezolvăm situaţia astfel încât ea să se poată întoarce la ore cât mai repede”, a mai spus Sara Davey.

 

Ca urmare a incidentului, un purtător de cuvânt al organizaţiei „Fondul Mica Prinţesă” a precizat: „Organizaţia este recunoscătoare lui Niamh şi tuturor susţinătorilor care îşi donează părul şi strâng bani, în semn de susţinere a activităţii oastre. Ştim că donaţiile de păr pentru peruci au un efect pozitiv asupra copiilor şi tinerilor bolnavi, aşa că le mulţumim celor care sunt alături de noi. Ne pare rău să aflăm de situaţia lui Miamh, dar înţelegem şi poziţia Academiei Mounts Bay”.


Sursa: Independent.co.uk


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn