Google+

Rusia a incercat sa demonstreze ca Statele Unite sustin teroristi din Statul Islamic, insa a starnit amuzamentul americanilor. Una din fotografiile prezentate era dint-run joc video - VIDEO

Rusia a incercat sa demonstreze ca Statele Unite sustin teroristi din Statul Islamic, insa a starnit amuzamentul americanilor. Una din fotografiile prezentate era dint-run joc video - VIDEO
Embed:

Rusia a incercat sa demonstreze ca Statele Unite sustin teroristii din Statul Islamic, insa a reusit doar sa starneasca amuzamentul internautilor. Si asta pentru ca una dintre fotografiile prezentate drept dovezi era o poza dintr-un joc video. Ministerul rus al Apararii a sters fotografia, despre care a spus ca a fost o eroare a unui angajat.

 

 

Ministerul rus al Apararii a publicat ieri cateva fotografii alb negru despre care a scris ca demonstreaza ca tatele Unite sustin teroristii din Statul Islamic. In poze se vad mai multe camioane. Oficialii rusi sustin ca aviatia americana ar fi incercat sa impiedice loviturile aeriene rusesti asupra coloanei de masini ale teroristilor.

 

Ministerul Apararii de la Moscova a anuntat ca imaginile au fost filmate de drone ruse pe 9 noiembrie intr-un oras din Siria. La scurt timp de la publicarea acestora, cativa internauti, dar si o organizatie nonguvernamentala au observat ca una dintre pozele publicate de rusi este, de fapt, dintr-un joc video.

 

Dupa o serie de critici la adresa ministerul rus al Apararii, poza a fost stearsa, iar oficialii au spus ca totul a fost o greseala a unui angajat. A reactionat si purtatorul de cuvant al coalitiei internationale antijihadiste condusa de SUA, care a declarat ca dezvaluirile ministerului rus sunt “la fel de exacte ca loviturile lor aeriene”.

 

Nu este prima oara cand Rusia ofera informatii eronate. In filmul despre Vladimir Putin, al regizorului american Oliver Stone, presedintele rus a aratat o inregistrare video prezentata ca un bombardament al aviatiei ruse in Siria. Presa a scris atunci ca in imagini erau de fapt loviturile americane in Afganistan din 2013.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din POLITIC

s-a intamplat acum 1 an:

  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn