Google+

Alerta cu bomba intr-un avion Wizz Air. Dialogul dintre pilot si turnul de control, inainte de aterizare

Alerta cu bomba pe Aeroportul ”Henri Coanda”, din Otopeni. Un avion Wizz Air, care zbura din Georgia spre Polonia, a aterizat de urgenta si a fost izolat pe o platforma a aeroportului.

 

Din primele informaţii, o femeie a sunat în Georgia şi a anunţat că la bord s-ar afla o bombă.

 

Pilot: ”WizzAir 1567 va fi suficient pentru aterizare?”


 Turnul de control: ”Da, este suficient, acceptam.”

 

Avionul Wizz Air de pe ruta Kutaisi, Georgia, care zbura spre Varşovia, Polonia, a aterizat pe aeroportul din Otopeni la ora 16.20. În acel moment, pe aeroport se pregătea deja un comitet de criză.

 

La ora 16.25, avionul a fost direcţionat pe o poziţie izolată, iar cei 173 de pasageri au fost transportaţi în zona de debarcare a terminalului.

 

 

Compania Wizz Air a confirmat ştirea că o femeie a sunat pe aeroportul din Kutaisi, Georgia, şi a anunţat o bombă la bordul avionului.

 

“A fost redirecţionat la Bucureşti din cauza unui apel suspect care a fost recepţionat de Aeroportul din Kutaisi. Echipajul a acţionat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fără probleme la Bucureşti”, au precizat reprezentanţi ai companiei.

 

Aeronava va sări în aer”, asta le-ar fi spus femeia la telefon celor de pe aeroportul din Kutaisi. Avionul se afla deasupra oraşului Galaţi când a fost primit alerta şi s-a decis aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, adică pe Otopeni.

 

Echipajele speciale SRI au aşteptat avionul şi au intervenit de urgenţă. Au fost verificate inclusiv bagajele, după inspecţia amănunţită făcută în aeronavă. Din fericire, alarma s-a dovedit a fi falsă.

 

Aeronava a decolat spre Varşovia la ora 21:12.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn