Alerta cu bomba pe Aeroportul "Henri Coanda", din Otopeni. Un avion Wizz Air, care zbura din Georgia spre Polonia, a aterizat de urgenta si a fost izolat pe o platforma a aeroportului.

Publicat:26.10.2018, 05:19

Din primele informatii, o femeie a sunat în Georgia si a anuntat ca la bord s-ar afla o bomba.

Pilot: ”WizzAir 1567 va fi suficient pentru aterizare?”


 Turnul de control: ”Da, este suficient, acceptam.”

Avionul Wizz Air de pe ruta Kutaisi, Georgia, care zbura spre Varsovia, Polonia, a aterizat pe aeroportul din Otopeni la ora 16.20. În acel moment, pe aeroport se pregatea deja un comitet de criza.

La ora 16.25, avionul a fost directionat pe o pozitie izolata, iar cei 173 de pasageri au fost transportati în zona de debarcare a terminalului.

Compania Wizz Air a confirmat stirea ca o femeie a sunat pe aeroportul din Kutaisi, Georgia, si a anuntat o bomba la bordul avionului.

“A fost redirectionat la Bucuresti din cauza unui apel suspect care a fost receptionat de Aeroportul din Kutaisi. Echipajul a actionat în conformitate cu procedurile de operare, iar aeronava a aterizat fara probleme la Bucuresti”, au precizat reprezentanti ai companiei.

Aeronava va sari în aer”, asta le-ar fi spus femeia la telefon celor de pe aeroportul din Kutaisi. Avionul se afla deasupra orasului Galati când a fost primit alerta si s-a decis aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, adica pe Otopeni.

Echipajele speciale SRI au asteptat avionul si au intervenit de urgenta. Au fost verificate inclusiv bagajele, dupa inspectia amanuntita facuta în aeronava. Din fericire, alarma s-a dovedit a fi falsa.

Aeronava a decolat spre Varsovia la ora 21:12.