Google+

Alerta in nordul Californiei. Peste 1500 de cladiri au fost distruse de flacari, iar cel putin zece oameni au murit - VIDEO

Alerta in nordul Californiei. Peste 1500 de cladiri au fost distruse de flacari, iar cel putin zece oameni au murit - VIDEO
Embed:

Este alerta in nordul Californiei, unde incendiile de vegetatie se extind cu repeziciune. Autoritatile au anuntat pana acum ca peste 1500 de cladiri au fost distruse. Cel putin zece oameni au murit, iar peste 100 au fost grav raniti. Mistuite de foc au fost si viile din zona.


In regiunea Napa, pe care americanii o numesc “Tinutul vinurilor”, au fost distruse mii de hectare. Declansate din senin, dupa caderea intunericului, flacarile au inaintat rapid, iar localnicii s-au trezit de la zgomotul sirenelor de alarma.

 

”Am ridicat jaluzele si am vazut flacari pe tot dealul din spatele casei mele. Bineinteles ca m-a speriat, inca tremur. Am iesit afara. Strigau: “Foc, foc! Fugiti, fugiti!”

 

 Peste 20 de mii de oameni au fost evacuati in adaposturile amenajate de urgenta. Peste 1500 de locuinte au fost facute scrum. Salvati din calea flacarilor au fost si lucratorii de la viile din regiune. In districtul Santa Rosa valvataia a traversat o autostrada si a dus la evacuarea unor spitale. Totodata, a distrus case, un hotel si sediile unor firme.

 

”Incercam sa salvam ce putem. Casa va fi in flacari foarte curand. Niste oameni draguti pe care nu-i cunoastem ne-au ajutat sa scoatem mai toate lucrurile de valoare. Sunt in stare de soc.”

 

 Din cauza climei uscate si calde, California se confrunta des cu incendii de vegetatie. Dar situatia de acum este printre cele mai grave din istoria statului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn