O bariera de securitate a oprit o baie de sange in sudul Frantei. Un sofer a incercat sa intre cu masina intr-un grup de 50 de persoane aflate la o terasa din orasul Nimes, dar s-a oprit intr-o bariera de securitate, relateaza AFP.

Ultimul update: 14.09.2018, 08:52 Publicat:14.09.2018, 08:49

Un sofer a ranit usor doua persoane în noaptea de joi spre vineri la Nîmes, în sudul Frantei, încercând sa loveasca pietoni. Numarul victimelor putea sa fie mai mare daca masina nu s-ar fi oprit într-o bariera de securitate.

Vineri, în jurul orei 01:00 (23:00 GMT joi), potrivit martorilor, un barbat de 32 de ani si-a îndreptat în viteza masina în directia a 50 de persoane, clienti ai unui bar, care se aflau pe terasa din fata localului.

Autoturismul sau, un Peugeot alb, si-a încheiat cursa într-o bariera de securitate, instalata de autoritati înaintea unei mari sarbatori populare la Nîmes legata de luptele cu tauri.

Mai multi martori la incident, întrebati de AFP, au spus ca l-au auzit pe soferul autoturismului strigând ”Allah akbar”. Barbatul nu este cunoscut politiei pentru fapte de radicalizare, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Procurorul Republicii, Eric Maurel, s-a deplasat la fata locului si a explicat ulterior ca soferul a încercat sa fuga, dar a fost retinut si luat la bataie de multime.

Într-o stare de ”relativa confuzie mentala” în timpul arestarii sale, el a fost spitalizat, a adaugat procurorul. Autoritatile franceza au deschis în acest caz o ancheta pentru ‘tentativa de omor’, conform agentiei de presa citate.

Sursa: AFP