Google+

Ambasadorul Rusiei in Romania: Pentru unirea cu R. Moldova va propun calea referendumului, ca in Crimeea

Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a declarat, la Suceava, unde a participat la un seminar pe teme economice ca Romania si Republica Moldova pot sa aleaga calea referendumului daca vor sa se uneasca.

 

″În România, nu de puţine ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveţi aceste detalii, eu v-aş propune să mergeţi pe ideea referendumului, ţinând cont că o astfel de situaţie s-a întâmplat în Crimeea”, a spus Kuzmin, potrivit News Bucovina.

 

El a arătat că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federaţia Rusă la care participarea a fost de peste 90 la sută şi că această voinţă a populaţiei din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe ţări, menţionând că mai mult de 22 de ţări europene au votat pentru recunoaşterea Kosovo, dar că din acestea nu face parte şi România.


În ceea ce priveşte Catalonia, el a spus că la referendum au participat mai puţin de jumătate din cei aşteptaţi la faţă de Crimeea unde au fost peste 90 la sută participare.
 

 

„Vedem că celui care a iniţiat referendumul i s-a cerut extrădarea din ţara unde se află acum pentru a fi pus sub acuzare”, a spus ambasadorul.

 

 Întrebat cum vede situaţia privind situaţia Bucovinei care a fost împărţită în două, ambasadorul a evitat un răspuns tranşant.

 

 „Având în vedere aceste elemente puteţi analiza şi situaţia din Bucovina”, a spus ambasadorul rus.

 

Sursa: News Bucovina


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn