Ambuteiaje kilometrice, transport public paralizat si Turnul Eiffel inchis. Sunt efectele unei furtuni de zapada, care a afectat Parisul, dar si alte zeci de orase din Franta. Douazeci si sapte de regiuni se afla sub cod rosu si portocaliu deninsori.

Publicat:07.02.2018, 15:16


Parisul si regiunile din jurul acestuia au fost paralizate de ninsori. Asta desi stratul de zapada nu a depasit cativa centimetri. Pe strazi s-au format ambuteiaje, iar unele sectiuni de drum au devenit parcari uriase, dupa ce soferii si-au lasat masinile si si-au continuat drumul pe jos. Cei care au refuzat sa o faca, au avut de asteptat mult timp. 

”Uitati-va ce gheata, nu putem circula. Este imposibil sa ne miscam.”

”Aceeasi situatie a fost si in anul 2010, cand la ora zece seara, oamenii stateau blocati in masinile lor.”

Si transportul in comun a circulat cu intarzieri, iar soferii de taxi au profitat de aceasta situatie si au marit tarifele. Cei care au vrut sa viziteze Turnul Eiffel, in aceste zile, nu o vor putea face. Autoritatile au decis sa-l inchida din cauza vremii rele.

Iarna si-a facut simtita prezenta in Franta inca de saptamana trecuta. Jumatate de tara se afla sub avertizari de ninsori si vant puternic. Meteorologii spun ca noaptea ce urmeaza va fi friguroasa, cu temperaturi de minus zece grade.