Scene infioratoare petrecute pe Clisura Dunarii, in judetul Mehedinti, readuc in atentie cinismul, si lipsa de organizare de care dau dovada cei care au grija de sosele Romaniei.

Publicat:19.12.2018, 07:01Din aceste cauze, într-o zona fara parapete de protectie, masina în care se afla cântareata Anca Pop, o colaboratoare a lui Goran Bregovici, a iesit de pe sosea si a plonjat în Dunare. Tânara a murit la 34 de ani pe acelasi drum unde în împrejurari asemanatoare a pierit si o familie cu doi copii.

O patrula de la Politia de Frontiera a gasit masina artistei, la aproape 24 de ore de la accident.

Trei scafandri, ajutati de militari de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, au gasit în interiorul autoturismului trupul cântaretei Anca Pop.

Cunoscuta cu numele de scena “Shamanca”, Anca Pop era un artist controversat. A colaborat cu Goran Bregovici, pentru care a compus doua piese, dar pozase si într-o revista pentru adulti.

Anca Pop plecase din Orsova sâmbata seara si mergea acasa, la parinti, în Moldova Noua.

În zona viaductului Svinita, pe Drumul National 57, pe o portiune de sosea pe care se circula în conditii de iarna, tânara n-a mai controlat masina. Autoturismul a început sa joace pe carosabil si pentru ca acolo drumul nu este protejat cu parapete, a plonjat în fluviul adânc si extrem de rece.

Corina Moraru, purtator de cuvânt Politia de Frontiera: ”Drumul în cauza este extrem de periculos. Soseaua cu o singura banda pe sens merge paralel cu Dunarea si, desi ar fi trebuit sa fie marginita de parapete, elementele de protectie lipsesc în multe zone.

Montarea parapetelor intra în responsabilitatea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Institutia este condusa de Ilie Cristian Ispravnic, un consilier judetean PSD din Arad, numit în octombrie anul trecut, dupa ce fostul director a fost demis, alaturi de seful Sectiei de Drumuri Nationale Orsova, pentru ca nu înlocuise mai multe parapate deteriorate.

Doi soti si cei doi copii ai lor au murit atunci, la 50 de kilometri de Svinita, dupa ce au plonjat si ei cu masina în Dunare.

Purtatatorul de cuvânt al CNAIR a încercat marti sa explice situatia.

Alin Serbanescu, purtator de cuvânt CNAIR: ″În zona respectiva este practic confirguratia drumului este într-o curba lina, aproape drept. Distanta dintre drum si Dunare, în sine, este undeva la 20 de metri, chiar peste 20 de metri. Ca atare, în aceasta zona nu se justifica montarea parapetului. Noi, dupa accidentul de anul trecut, tot de pe clisura, am identificat 26 de puncte negre între Orsova si Svinita si am montat parapete pe aceste puncte negre, dar aici, repet, nu era o zona în care aveau loc accidente.”

Pe de alta parte, reprezentantii CNAIR au anuntat ca zona în care a pierit Anca Popa va fi considerata de acum înainte una cu risc.

Anca Pop avea doar 34 de ani.